Pian Chromebookissa voi ajaa Android-sovelluksia

Chromebook on Googlen valmistama ohut client -tietokone eli kannettava, joka ajaa sovellukset Googlen pilvestä ja käyttää Chrome-käyttöjärjestelmää.

Chromebookien myynti on kehittynyt hitaahkon alun jälkeen vauhdilla. Laitteesta on tullut suosittu erityisesti oppilaitoksissa. USA:ssa koulut ostavat laitteita enemmän kuin kaikkia muita yhteensä, ja ne ovat osoittautuneet suosituiksi myös meillä. Kone on heti käyttövalmiina ja verkossa kun sen käynnistää.

Googlen käyttöjärjestelmää käyttävien laitteiden hyviin puoliin on kuulunut hyvin pienet ohjelmistojen hankintakulut. Tavanomaisia Windows-sovelluksia ei voi käyttää, mutta kaikki selainpohjaiset sovellukset kuten Google Docs, Sheets ja Slides ovat käytettävissä. Samoin tuhannet muut web-sovellukset.

Tänä syksynä Chromebook-laitteisiin on asteittain avautunut mahdollisuus ajaa Android-appseja eli sovelluksia. Jos laitteeseen ei vielä ole saanut ladattua Google Play -myymälästä sovelluksia, kannattaa tutkia, saako laitteeseen ladattua niitä Chrome OS -kehittäjäkanavasta.

Ohessa ohje, miten Chromebookiin saa reilun miljoonan Android-sovelluksen valikoiman Chrome OS -kehittäjäkanavan kautta:

Chromebook & Android apps lataukset

Chromebookissa ajetaan kyllä sujuvasti myös Windows-sovelluksia etenkin kouluissa. Ratkaisu perustuu yleensä VMwaren virtuaaliseen työpöytään.