Knocki tuo koputtamalla ohjaamisen kotiin, hoitolaitoksiin ja työpaikalle

Knocki on pienen palohälyttimen kokoinen ja näköinen valkoinen digikiekko, joka mahdollistaa kaikkien pintojen muuntamisen ohjausvälineeksi. Kiinnittämällä Knockin vaikka pöytälevyn alapinnalle, voit pöytää koputtamalla ohjata televisiota, kodin lämmitystä, valoja, lukitusta, Spotifya... Lista on pitkä ja laite, joka muuttaa minkä tahansa pinnan kauko-ohjaimeksi tuo helpon käyttöliittymän mitä erilaisimpiin tarpeisiin.

Knocki-kiekko kiinnitetään 3M:n kaksipuolisella teipillä mihin tahansa pintaan kiinni. Laitteen kiihtyvyysanturi reagoi pinnan värähtelyyn kun sitä naputetaan tai koputetaan. Se lähettää käyttäjän opettaman naputuskomennon perusteella ohjauskäskyn halutulle laitteelle wifi-verkon kautta. Laite toimii neljällä AAA-paristolla.

Ihan vielä Knockia ei saa omaan käyttöönsä, mutta sen voi tilata joukkorahoitussivusto Kickstarterista. Yhden laitteen hinta on 69 dollaria ja se on luvattu toimittaa ennakkotilaajille eli laitteen joukkorahoitukseen osallistuville tämän vuoden joulukuussa.

Knocki tuo uuden vaihtoehdon puheentunnistuksella toimiville
automaatioratkaisuille. Koputa puuta tai muuta pintaa, johon
laite on teipattu kiinni, laite lähettää ohjauskäskyn eteenpäin
wifi-verkon kautta.

Knocki on yksi uusi tapa IoT:n eli asioiden ja esineiden internetin ohjausvälineeksi. Sen voi liittää IFTTT-verkkopalveluun, jolla saa hyvin edullisesti integroitua erilaisia laitteita, sovelluksia ja tietojärjestelmiä selainliittymällä.

Koputtamalla ohjaaminen on eräs yksinkertaisimmista tavoista ohjata mitä tahansa laitteita, joten Knocki sopii hyvin myös lasten, sairaiden ja vanhusten käyttöön. Onhan käyttäjän paljon yksinkertaisempaa käynnistää vaikkapa televisio naputtamalla pöytää pari kertaa. Näin voi olla tilanne, jos vaihtoehtona vanhuksella tai muista fyysisistä vaivoista kärsivällä on ensiksi löytää television kaukosäädin jostakin. Toisena haasteena voi vielä tämän jälkeen olla kaukosäätimen pienen virtanappulan painaminen reumaattisin sormin.

Knockin ohjelmointi hoituu sitä varten suunnitelluilla iOS ja Android sovelluksilla eli appseilla.Tekniikkana Knocki kilpailee osin puheohjauksella toimivien laitteiden kuten Amazon Echon ja tulossa olevan Google Home -laitteen kanssa.