Haetko uutta työpaikkaa, sijoituskohdetta tai liikeideaa?

Netti on tunnetusti täynnä hyödyllistä tietoa. Osa löytyy heti hakukoneella, osa on hieman piilossa sivustojen omissa hakemistoissa. Huipputekniikan trendejä seuraavalle, uusia liikeideoita metsästävälle sekä riskirahaa, sijoituskohdetta tai työpaikkaa hakevalle suosittelen mielelläni "Enkelilistaa".

AngelList -sivustolla on listattuna jatkuvasti koko joukko maailman kiinnostavimpia uusia yrityksiä osoitteessa https://angel.co .

Sivustolta löytyy blogin kirjoitushetkellä tietoa 850124 yrityksestä, joista 1772 etsii tekijöitä töihin. Sivustolla on monipuoliset hakutoiminnot, joilla yrityksistä voi suodattaa itselle kiinnostavimmat.

Trendilistalta löytyy tänään esimerkiksi
  • Forkable, joka kehittää työpaikka-ateriat suunnittelevaa ja valmistavaa lounasrobottipalvelua. 
  • Medium.com, joka on uudentyyppinen kiinnostavaa lukemista tarjoava artikkelisivusto ja julkaisualusta
  • Flatbook, joka pistää majoituspalveluissa paremmaksi kuin Airbnb, siis yksityistä majoitusta hotellin laatutasolla
  • Buildzoom, joka aluksi USA:ssa tuo talo- tai huoneistoremonttiisi ammattilaisen tekemään tarjouksen ja itse remontin samalla logiikalla kuin Uber tekee kuljetuksissa. 
Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Startupit, jotka listalta löytyvät, eivät luonnollisesti kaikki tule menestymään tai jäämään henkiin. Osa näistä tulee kuitenkin olemaan menestyjiä, jotka osaltaan tulevat muuttamaan meidän kaikkien elämää ja sekoittamaan monen perinteisen bisneksen pelisäännöt.

AngelList ei toki ole yksin listaamassa startup-yrityksiä. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Eurooppaan keskittynyt Startupexplore tai Gust.com. Gust.comin rahoituspalveluita on käyttänyt jo yli 200.000 aloittavaa yritystä ja sivustolla on myös monipuoliset hakutoiminnot. Näihin kannattaa tutustua.