Suunnittele infografiikkaa nopeasti Google for Work -työkaluilla

Google for Work ympäristön teksturi (asiakirjat, Docs), esitykset (diat, Slides) ja piirto-ohjelma (piirustukset, Drawings) antavat kukin mahdollisuuden luoda infografiikkaa. Käyttöliittymä on kussakin sovelluksessa varsin pelkistetty, mutta käytännössä huomattavan monipuolinen esimerkiksi vektorimuotoisten piirrosten lisäämiseen.

Käyttäjästä voi tuntua siltä, että valmiita graafisia muotoja työkalussa ei ole riittävästi. No, tämän on aina voinut ratkaista tuomalla työkaluun muista lähteistä ladattavia kuvia. Jonkin aikaa piirrostyökalussa on ollut myös kätevä ominaisuus, jolla Slides- ja Drawing-työkalun käyttäjä voi Google for Workin omasta arkistosta voi etsiä tekoälyllä valmiita symboleita - ja näitä on valmiina koko joukko.

Etsintä tapahtuu esitys- eli Slides-työkalussa seuraavasti:

  •  Esitys on työn alla, siis avoinna. Valitset Lisää Piirros ja menee avaamaasi tekstikenttään. Tekstikentässä voit lisätä Lisää | Erikoismerkki -kohdasta erikoismerkin. Merkkejä voit hakea avainsanoilla tai, mikä on uutta, piirtämällä karkean esimerkin etsimästäsi kuvakkeesta tai symbolista. Kirjoitetussa muodossa haku ymmärtää ainakin englantia, ei suomea eikä ruotsia. Tuo tekstipohjainen kuvahaku on Googlen tekoälyä, mutta vielä enemmän sitä on kentässä, joka antaa mahdollisuuden hakea omalla piirroksella.  Ohessa hain tomaattikuvaa piirtämällä kuvan, joka jotenkin muistutti tomaattia (tai omenaa). Hakutuloksiin ilmestyi useita vastauksia, joista tomaatti vastasi omaa tarkoitustani.
  • Jos sopiva kuvake löytyy, klikkaat ja kuvake siirtyy esityksen tekstikenttään, johon lähdit erikoismerkkiä etsimään. Tekstikentässä oleva kuvake on oikeasti kirjasin (fontti), jota voi suurentaa kuten kirjasia ja kokoa voi muuttaa kuten muillakin fonteilla.  Nopeasti piirretty tomaatti, vai mitä? 

 PS. Google Drawings ohjelmasta kuvan voit tallentaa vaikka PNG-tiedostomuotoon, jolloin voit käyttää kuvaa lähes kaikkialla - tekstinkäsittelyssä, webissä, sähköpostissa ja niin edelleen.