ICT messut kevät 2016 - poimintoja tietotekniikan messutarjonnasta

Keräsin omaan yrityksemme suunnittelukäyttöön tietoa kevään 2016 messutarjonnasta. Arvelin, että tiedoista voi koostettuna olla hyötyä muillekin, joten päätin laittaa tiedot blogin lukijoiden saataville. Tiedot on poimittu messujen ja tietotekniikkakonferenssien järjestäjien omilta kotisivuilta.

Luettelo ei ole millään muotoa kattava, vaan omiin tarkoituksiin poimittu ja painottaa isoja ammattimessuja. Miksi messuille? Tietoa saa verkon kautta helposti, mutta kontaktit ja asioiden uudet yhteydet avautuvat ehkä helpommin messuilla. Messujen keskeistä antia ovat myös seminaarit, konferenssit ja kongressit, joissa pääsee kuulemaan alansa huippuja.


Tammikuu
Kiinnostavaa
Paikka
Finnish Innovation Day for Health Industry
Helsingin Messukeskus
Järjestäjä Wakaru - IT-palvelunhallinnan kehittämisen ja IT projektien johtamisen yritys
Helsingin Messukeskus
CES Consumer Technology Association
“Virtual is the new reality”, 50.000 kansainvälistä osallistujaa, hinta alk. 200 €, CES jäsenyys yleensä vaaditaan
Las Vegas, Nevada, USA
Helmikuu


the world’s biggest and most influential mobile event – had a record-breaking 94,000+ attendees from 200 countries in 2015, liput alk. 749 €
Barcelona, Espanja
Rund 900 Aussteller und 1600 Referenten aus 42 Ländern präsentieren über 25.000 Fachbesuchern / 25 € - maksuton
Nürnberg, Saksa
Maaliskuu


CeBIT 14 - 18.3.
Nr 1. Liput alk. 55 €
Hannover, Saksa
e-commerce Helsinki 2016 on kaksipäiväinen tapahtuma
Maksuton, Myymälä 2016 rinnan, näytteilleasettajalista
Helsingin Messukeskus
D-Congress
1 päivä, “Nordens mötesplats för digital handel”
Göteborg, Ruotsi
Internet World - Die E-commerce Messe
N. 15.000 kävijää, kongressi E-kaupan tulevaisuudesta
München, Saksa
Huhtikuu


Edellinen tapahtuma keräsi 4.596 vierailijaa kahden päivän aikana
Helsingin Messukeskus
Omaa hardware-tuotantoa tarvitsevalle tai laitealustan / integroidun järjestelmän myyntiä suunnittelevalle, 3.500 elektroniikkavalmistajaa
Hong Kong, Kiina
Toukokuu


“one of Europe’s largest and most international information-communication-technology conferences” // financial tech - fintech companies, päivälippu n. 300 €
Luxemburg


Jos jotakin hintoja edellä on mainittu, ne ovat ns. minimihintoja sisäänpääsyyn. Tarkat ajankohdat löytyvät järjestäjien omilta sivuilta, kuukausitason tarkkuus lienee oikein kaikissa.

Yleensä ammattimessuilla on pääsymaksujen osalta kaksi päälinjaa, joko niille pääsee joko kutsuttuna (tai ilman kutsua ilmaiseksi) tai sitten niillä käyttää rahaa helposti yli tuhat - kaksituhatta euroa seminaari- ja konferenssimaksuihin yleisten matkakulujen päälle. Kolmas vaihtoehto on näiden yhdistelmä, osa pääsee tapahtumaan ammatillisin ja kaupallisin syin ilmaiseksi, muut maksavat. Järjestäjien verkkosivuilta löytyvät tarkemmat tiedot.

- Todettakoon vielä, että blogin kirjoittajalla eikä kirjoittajan edustamalla yrityksellä ole mitään erityistä kaupallista intressiä mihinkään järjestäjätahoon. Poiminnat messulistalle on tehty journalistisin perustein ilman, että järjestäjät olisivat maksaneet maininnasta listalla.