Tee valituista Wikipedia-artikkeleista oma kirja

Encyclopaedia Britannicasta, tuosta tietosanakirjojen kuningattaresta tai kuninkaasta - kuinka vain - otettiin viimeinen paperille tehty painos kolmisen vuotta sitten. Nykyisin se ilmestyy ainoastaan digitaalisena jatkuvasti päivittyvänä versiona.

Wikipedia on ainutlaatuisella konseptillaan on noussut  Britannican ja kilpailijoidensa  ohi verkkoaikakauden tietosanakirjaksi. Koulutus- ja itseopiskelumateriaalina Wikipedian eri kieliversiot tarjoavat enemmän ja laadukaampaa tietoa kuin monet maksulliset teokset.

Paperia ei kuitenkaan taida voittaa mikään, etenkään jos luettavaa on paljon tai samaan tekstiin haluaa palata useamman kerran. Oletko havainnut tai tiesitkö, että Wikipedian artikkeleista voi koostaa omia kirjasia tai suorastaan paksuja kirjoja pienellä vaivalla?

Toiminnon käyttö on huomattavan yksinkertaista ja jos ruudulta lukeminen ei enää kiinnosta, suosittelen toiminnon käyttöä.

Ohje kirjasen tekoon löytyy luonnollisesti Wikipediasta. 


Tässä pdf-muotoinen esimerkki pienehköstä kirjasesta, jonka kokosin muutamista valikoiduista Wikipedian datan visualisointia käsitelleistä artikkeleista.

Kirjan voi tallentaan pdf tai odf -tiedostomuotoon, mutta sen voi lähettää myös painettavaksi aidoksi kirjaksi. Pokkariksi tulostettavan yksilöllisen kirjan hinnoittelu näyttää edulliselta, mutta tätä palvelua en ole itse kokeillut. Wikipedialla on painatuksesta sopimus PediaPressin kanssa.

Tässä PediaPressin palvelusta lisää: https://fi.wikipedia.org/wiki/Ohje:Kirjat/Painetut_kirjat