Pelin yksi osa: Windows 10 palauttaa käynnistysnappulan paikoilleen

Windows 10 markkinoille tulo oli CeBIT-messuilla Microsoftin osastolla
yksi keskeisimmistä panostuksista.
Microsoft poisti Windows 8 -versiossa kaikkien tunteman ja osaaman Käynnistys- eli starttinappulan. Heinäkuun lopulla markkinoille tulee uusi Windows 10 ja käynnistysnappula palaa. Harvoin on yksi käyttöliittymän osa liikuttanut niin paljon isoa yritystä kuin mitä tässä ohjelmistouudistuksessa on kyse. CNN:n toimittaja pitää Microsoftin onnistumista Windows 10:n kanssa yrityksen kohtalonkysymyksenä. Heinäkuussa tuo asia alkaa lopulta selvitä.

Uusi Windows 10 tulee markkinoille heinäkuun 29. päivä ja se on Microsoftin merkittävin ohjelmistouudistus kolmeen vuoteen. Windows 7, Windows 8 ja Windows 8.1 PC käyttäjät voivat vaihtaa siihen maksutta.Vaihtoon kannattaa hankkiutua ajoissa, Microsoftin tarjous on määräaikainen.

Tietoviikon (Tivi) uutinen asiasta: http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/2015-06-01/Nolo-moka-paljasti-Windows-10-hinnan-3321452.html

Päivityksen voit varata seuraavasta osoitteesta:

http://www.microsoft.com/fi-fi/windows/windows-10-upgrade?OCID=win10_null_vanity_win10upgrade

Windowsin markkinaosuus on client-tietokoneissa eli PC-laitteissa hiponut 90 prosenttia, tableteissa ja älypuhelimissa Windowsin osuus on ollut murto-osa Androidista ja Applen ratkaisuista. Haastajat ovat pistäneet Microsoftin koville.

Microsoftin on uudella Windows 10 käyttöjärjestelmällä menestyttävä niin kodeissa kuin yrityksissä. Uuden käyttöjärjestelmän on maistuttava loppukäyttäjille yhtä hyvältä niin parturi-kampaamossa kuin sähköautomaatioalan yrityksessä tai metallivalimossa. Sen on tunnuttava yhtä toimivalta niin sairaalassa kuin poliisilaitoksella. Microsoftin haaste on yksinkertaisesti todeten valtaisa, maailmanlaajuinen.

Jäämme jännityksellä odottamaan miten uusi järjestelmä otetaan vastaan. Odotukset ovat kovat. Lopputulos kiinnostaa luultavasti useimpia ohjelmistotaloja yhtä lailla kuin niiden asiakkaita. Kyse on "ekosysteemin" kohtalosta.