Nopeus, edullisuus, ketteryys - tervetuloa digitalisaation uuteen aikakauteen

Suomen on aika herätä digitalisaatioon!

Meneekö yrityksellänne hyvin, tyydyttävästi vaiko heikosti? Oikeaa strategiaa ja sitä seuraavaa toimenpanoa ei voita mikään. Positiivinen impulssi sekä strategian parantamiseen että toiminnan tehostamiseen saattaa löytyä digitalisaatiosta, joka on jotakin huomattavasti erilaisempaa kuin ikääntyneempi yritysjohtajapolvi on tottunut kutsumaan tietotekniikaksi tai peräti ATK:ksi. Niin muuttuvat ajat.

Keskuskauppakamarilla on ollut tänä vuonna ajankohtaisena teemana yritysten digitalisaation vauhdittaminen - ja kyllä hyvästä syystä.

Digitalisuus pilvipalveluineen, ketterine ohjelmisto- ja internet-tekniikoineen sekä jatkuvasti alentuvina laitehintoina on muutamassa vuodessa luonut aivan uuden tyyppisen liiketoimintaympäristön. Tässä ympäristössä tuotekehitys, tuotanto, markkinointi ja jakelu toimivat usein huomattavasti tehokkaammin, jos uusista työkaluista ymmärretään ottaa enemmän irti.

Digitalisaatiolla pystymme lisäämään arvoa lähes kaikkiin tuotteisiin että palveluprosesseihin. Ydinasia on oivaltaa, että voimme tehdä töitä ja bisnestä uudella tavalla, viisaammin. Rajuimmillaan kyse on kokonaan uusien ansaintalogiikkojen ja liiketoimintamallien käyttöönotosta.