Asennuta näyttävä videoaloitus verkkosivuillesi

Multikopterit tuovat yritysten markkinointiin edullisen mahdollisuuden
vaikuttaviin ilmakuvauksiin.
Uudet verkkopalvelut ovat responsiivisia ja mitoittuvat älykkäästi eri päätelaitteille. Niissä hyödynnetään myös videota entistä intensiivisemmin. Oman lisänsä videon käyttömahdollisuuksiin tuo edullinen lentokuvaustekniikka, jossa hyödynnetään kauko-ohjattavaa multikopteria kuten quadro-helikopteria.

Nyt verkkosivuille on mahdollista hankkia vaikuttavaa ja informatiivista ilmakuvaa pienin kustannuksia matkailukäyttöön, tuotantolaitosten esittelyä varten tai vaikkapa tapahtumamarkkinoinnin tarpeisiin ulkoilmakonserttia ilmakuvaamalla. 

Tässä on kotimainen esimerkki quadrokopterilla tehdystä Raumaa esittelevästä ilmakuvauksesta YouTube-videona. Videon kuvauksesta ja editoinnista vastaa Villilä Korporaatio Osuuskunta.


Radio-ohjattavia multikoptereita on neljällä roottorilla varustettuja quadrokoptereita ja kuudella roottorilla varustettuja heksakoptereita. Kalliimmat mallit pystyvät nostamaan ilmaan raskaankin kamerakaluston. Niissä on lisäksi vakaan kuvan tuottamiseen lennon vakautusjärjestelmä ja monipuoliset lennon ohjausmahdollisuudet. Kotikäyttöön pienen multikopterin hankkii jopa alle 50 eurolla.

Ilmakuvatun videon pystyy helposti asentamaan lähes mihin tahansa verkkosivulle. Hieman vaativampaa osaamista on muokata sivustoa siten, että tulosivun pääosassa on elävä video ja tekstiä ja valikkoja elävän videon päällä.

Omaa lentolaitetta ei yhden tai muutaman ilmakuvapätkän takia kannata itselle hankkia. Quadrokopter-kuvauksen ja siitä kertyvän videon editointipalveluja on saatavissa kautta Suomen alan ammattilaisilta ja harrastajilta. Ilmakuvauksen, editoinnin, Youtube-siirrot ja web-asennukset saa kokonaistoimituksena esimerkiksi blogin kirjoittajan yrityksestä Hypermedia Oy:stä. Oman lentokaluston sijaan me käytämme ilmakuvauksissa ammattitaitoisia kohdetta mahdollisimman lähellä olevia yhteistyökumppaneita.