5G ja asioiden Internet antavat tilaa uusille liiketoimintamalleille

Nokia Networksin Suomen maajohtaja Tommi Uitto kuvailee Teknologiateollisuuden Toimitusjohtajablogissa "uudestisyntynyttä Nokiaa" ja tulevaisuuden "ohjelmoitavaa maailmaa". Jatkossa Nokian tavoitteena on pelkän ihmisten yhdistämisen sijaan ihmisten ja asioiden yhdistäminen.

 Uitto nostaa esiin 5G:n maailmaa tulevina vuosina mullistavana teknologiana. Toinen tärkeä trendi on asioiden Internetin (Internet of Things) esiinmarssi: päätelaitekyvykkyys ja halvat radioverkkoanturit kätketään lähes kaikkiin fyysisiin olioihin, kuten kodinkoneisiin ja muihin laitteisiin.

 - Tämä kaikki mahdollistaa uudenlaisia liiketoimintamalleja, joilla operaattorit yhdessä ohjelmistofirmojen ja muiden toimijoiden kanssa pystyvät uuttamaan verkosta tietoa ja luomaan sen avulla lisäarvoa, Uitto visioi.

 Hänen mielestään pienillä ja suurilla suomalaisilla ohjelmistotaloilla - ja myös muilla teknologiayrityksillä - olisi nyt hyvä etsikkoaika löytää paikkansa tulevaisuuden ohjelmoitavasta maailmasta.

 - Suomalaisen teknologiateollisuuden olisikin nyt hyvä aika alkaa ottaa enemmän tehoja irti 4G/LTE-teknologiasta, olipa kyse sitten laajalti käytetyistä kuluttaja- tai yritysmaailman sovelluksista tai alakohtaisista ratkaisuista, ja asemoitua 5G-aikakaudelle.

 Lue koko blogikirjoitus Teknologiateollisuuden verkkosivuilta: http://teknologiateollisuus.fi/fi/ajankohtaista/toimitusjohtajablogi/ohjelmoitava-maailma