Avaa ja tallenna Word ja Excel -tiedostoja ilman Microsoft Office -ohjelmaa

Microsoft Word, Excel ja Powerpoint ovat olleet de facto -standardi yritysten asiakirjojen laatimisessa jo 15 - 20 vuotta. Jotta viestintä pelaisi, lähes joka yritykseen on ostettu MS Office -lisenssejä. Nämä lisenssit ovat olleet myös melko hintavia.

Google on pitkään yrittänyt haastaa markkinajohtajaa omalla pilvipohjaisella toimistoratkaisullaan. Kesäkuun lopussa tuli Googlen uusin isku Microsoftin suuntaan. Nyt MS Office -asiakirjat saa auki Chrome-selaimessa maksuttomalla selainlaajennuksella. Wordin, Excelin ja Powerpoint saa paitsi auki, niitä pystyy myös muokkaamaan ja tallentamaan takaisin MS Office -toimistopaketin tiedostomuotoihin omalle tietokoneelle - tai pilveen. Tiedoston aukaiseminen sujuu parhaimmillaan jopa nopeammin kuin Microsoftin omalla tuotteella ja lisäksi asiakirjan voi yhdellä klikkauksella muuntaa Google Apps for Business -asiakirjamuotoon, jolloin asiakirjan muokkauksessa käytettävä työkalumäärä laajenee merkittävästi.

Google Drive on jo aiemmin tukenut MS Office -tiedostojen aukaisemista, muokkausta ja tallentamista. Nyt mikä tahansa Word, Excel ja Powerpoint -tiedosto on käsiteltävissä suoraan ilman Driven käynnistämistä - maksutta.

Office-tiedosto aukeaa silmänräpäyksessä kun vetää tiedoston Windowsin kansiosta tai työpöydältä Chrome selaimen ikkunaan - mihin tahansa avoimeen selainikkunaan. Avaamisen jälkeen voi itse vapaasti päättää, tallennetaanko tiedostoon tehdyt muutokset automaattisesti.

Office Editing for Docs, Sheets, and Slides laajennus asentuu nopeasti. Sen saa ladattua PC:lle Chrome Web Storesta. Sovellus toimii hyvin ilman minkäänlaista MS Office -sovellusta omalla koneella tai pilvessä. Suosittelen.