Amazonin Zocalo haastaa Dropboxin, Google Docsin ja muita pilvipalveluita

Amazon, maailman suurin verkkokauppias ja maailman suurin pilvipalvelujen toimittaja, tuo uuden tavan siirtää yrityksen tiedostojen hallinnan pilveen hätkähdyttävän edullisella hinnoittelulla.

Amazonin uudessa Zocalo -palvelussa lähes minkä kokoiset yritykset tahansa pystyvät jakamaan ja synkroimaan tiedostoja tehokkaasti. Kuukausihinta tiliä kohti on 5 dollaria ja sillä saa 200 gigatavua levytilaa! Kaikki yleisimmät asiakirjatyypit ovat palvelussa tuettuna.

Palvelu on salattu, turvallinen, eikä se vaadi mitään erillisiä ohjelmia. Tiedostoja voi synkroida PC:iden, kannettavien ja tablettien kesken. Palvelussa on myös versionhallinta ja tiedostojen kommentointimahdollisuudet, sähköpostihälytykset ja liitännät yritysten nykyisiin hakemistopalveluihin. Palvelun voi liittää Amazon Workspaces palveluun ja Amazonin virtuaaliseen työpöytänäkymään Amazon Web Services -pilvipalvelussa.

Yritysten kannalta uutinen on ilahduttava. Jos levytilaa ja synkrointia on pilvestä saanut jo aiemmin edullisesti, pakottaa Amazonin kaltainen jättiläinen muut toimittajat kuten Dropboxin, Boxin, Microsoftin ja ehkä jopa Googlen tarkistamaan omaa hinnoitteluaan jälleen kerran. Jälleen kerran? Näyttää olevan sääntö, että pilvipalvelujen tuottajien kilpailu on niin kovaa, että hintoja tarkistetaan nykyisin jatkuvasti - eikä juuri koskaan ylöspäin.

Zocalo -palvelua pääsee kokeilemaan rajoitetuin ennakkotutustumisoikeuksin.