Virtuaalinen lento maailman huippumuseoiden näyttelyihin

Google Art Project on kasvanut muutamassa vuodessa Google Cultural Institute -hankkeeksi. Uskomaton virtuaalinen satojen museoiden kokoelmia esittelevä verkkopalvelu tuo taideaarteet ja historialliset valokuvat työpöydälle. Kokoelmia voi surfata nykymenolle tyypilliseen tapaan luonnollisesti maksutta. Sivustossa Google käyttää uusimpia web-tekniikoita, joita uudet web-selaimet tukevat. Näin se on myös käyttöliittymän ja tekniikan puolelta mielenkiintoista tutkittavaa.

Kokoelmissa olevia kuvia, asiakirjoja ja videoita voi selata, käyttää ja zoomata monella tavalla. Kokoelmiin on liitetty informaatiota aivan kuten sitä lukisi paikan päällä museossa - itse asiassa jopa helpommin. Verkkosivustoa voi suositella myös opettajan työkaluksi, sen verran rikas kokoelma on kyseessä. Kokoelmista riittää tutkittavaa ja kerrottavaa opiskelijoille mitä erilaisimmissa asiayhteyksissä.

Kirjoitin jo aiemmin Isabella Stewart Gardner -museosta, jossa paikkoja voi katsella Google Street Viewsistä tutulla 360-asteen katseluperiaatteella. Bostonissa fyysisesti sijaitseva museo on yksi esimerkki monista Google Cultural Institute -hankkeen upeista verkkopalveluista.