Kuvien rajaaminen onnistuu nyt Google Esityksissä ja Piirroksissa

Google Asiakirjoihin (Docs) liitetään usein valokuvia, joita haluaisi rajata asiakirjan sisällä. Kuvien pienentäminen ja suurentaminen sekä sijoittaminen sopivaan kohtaan tekstiä on sujunut jo pitkään. Sen sijaan kuvan osan leikkaaminen on tähän asti vaatinut kuvan käsittelyä erillisessä kuvankäsittelyohjelmassa.

Nyt kuvia pystyy helposti rajaamaan Google Esityksissä ja Piirroksissa. Piirrokset taas on toiminto, joka on yhdistetty Google Asiakirjoihin - ja Piirrosten kuvanrajaustoiminnolla kuvan saa kätevästi rajattua kun työskentelee tekstidokumentin kanssa. Kuvien rajaus toimii osapuilleen samalla logiikalla kuin Microsoft Wordissa ja useassa muussa ohjelmassa.

Näytän tässä muutamalla kuvalla, kuinka helposti kuvan saa rajattua Google Asiakirjan yhteydessä:

Lisätään Asiakirjan tekstin haluttuun kohtaan Piirros.

Sitten Piirrokseen tuodaan kuva.Sen jälkeen kuvan rajaa nopeasti rajaustyökalulla (Crop button) tarttumalla kulma- tai sivumerkkeihin ja rajaamalla kuva sopivaan kokoon. Kun käsittely on valmis, klikkaa yläreunassa näkyvää Tallenna ja sulje -nappulaa. Kuva putoaa oikealla tavalla rajattuna tekstin joukkoon.


 Lopputulos, rajatun kuvan sisältävä Google Asiakirja:


Google Esityksissä ja Piirroksissa kuvan voi rajata tai maskata myös piirroksen sisälle monimutkaisempaan rajausmuotoon. Lisäksi kuvaan voi tehdä reunuksen, tässä esimerkki toiminnoista Slides / Esitykset työpöydältä:
Googlen omat englanninkieliset ohjeet kuvien rajaamiseen: https://support.google.com/drive/answer/4600160?p=crop_images&rd=1