Tee Google Kalenterista julkinen varauskalenteri

Monissa palveluyrityksissä kuten rengasliikkeissä, huoltokorjaamoissa, parturi-kampaamoissa, hammaslääkärien vastaanotoilla pyöritetään jatkuvaa "varauskalenterirumbaa". Julkinen varauskalenteri, jota asiakkaat voisivat käyttää netissä itse, olisi mukava. Yrityksen työntekijöiden tai yrittäjän aikaa säästyisi tuottavampaan työhön ja varauksia voisi ottaa vastaan netin kautta 24 h vuoden jokaisena päivänä.

Nyt tällaisen varausratkaisun saa kätevästi yhdistettyä Google Appsien Kalenteriin. Eikä ratkaisua ole pilattu hinnalla.

You can book me eli https://gb.youcanbook.me verkkopalvelussa löytyy pilvipohjainen ratkaisu, joista pienimmässä kokoluokassa varauskalenterin saa jaettua ilmaiseksi. Maksulliset versiot lähtevät 12 euron kuukausimaksusta eteenpäin.

Sovellukseen löytyy sovelluspohjia jopa laitevarausten hoitamiseen Google Kalenteri -pohjaisesti.

Google Kalenterin on toki ennenkin pystynyt julkaisemaan netissä koko maailman nähtäväksi, mutta You Can Book me jatkaa siitä, mihin Google lopettaa. Sovellus näkee Google kalenterista vapaat ja varatut ajat ja näyttää ne taulukkona, josta on helppo tehdä sitova tai jopa ehdollinen varaus. Tehty varaus kirjautuu tietoturvallisesti omaan Google Kalenteriin, joka omaan tai yrityksen tietylle tiimille jakamaan yhteiseen Google Kalenteriin.

Varauksista tulee sähköposti ja tekstiviestihälytys käyttäjän niin halutessa. Varauksen voi käydä myös peruuttamassa omatoimisesti (jos se sallitaan). Sovellus tukee usean Google Kalenterin yhteiskäyttöä ja käytettävissä on iso joukko valmiita varaussovelluspohjia eri toimialoille partureista jumppasaleihin. Aikavyöhykkeet ym. paikalliset jutut on huomioitu; kalenterissa voi käyttää suomalaista tapaa päivämääriin ja kellonaikoihin. Ylläpidon pääkieli on englanti.

Pilvipalvelun takana on brittiläinen Softly Software.