Ostoslista pilvessä helpottaa arkipäivää

Älypuhelinten käyttäjiä on pitkään hemmoteltu erilaisilla muistiinpanovälineillä. Markkinoilla on runsas valikoima erilaisia appseja, joilla voi tehdä muistiinpanoja ja luoda listoja. Näistä huolimatta moni ottaa kauppaan jollekin muistilapulle tehdyn ostoslistan, kun sen laatiminen tuntuu helpommalta kuin älypuhelimen sovelluksen käyttäminen.

Out of Milk -listat ovat synkronissa selainpohjaisella näytöllä PC:ssä.

Sama lista puhelimessa. 
Olen kokeillut omassa Android-puhelimessa ja luonnollisesti PC:ssä mitä erilaisimpia listatyökaluja sekä työni puolesta että henkilökohtaisesta kiinnostuksesta johtuen. Yksi parhaista työkaluista, joka saanut minut lähes täysin hylkäämään paperisten ostoslistojen teon, on Out of Milk -sovellus eli apps. Listatyökalu yhdistettynä Googlen Androidin ja Chrome-selaimen puheentunnistukseen on kohtuullisen lyömätön tapa hetkessä luoda uusia ostos- ja jopa tehtävälistoja.

Androidin puheentunnistus myös suomenkielellä on nyt niin pitkällä, että kun Out of Milk -sovelluksessa sanelee ostoslistan tarpeita, niin kirjautuvat pääsääntöisesti kertaheitolla oikein. Ja kaupassa, jos on kohtuullinen näkökyky ja hyvä puhelin, saattaa listasta saada selvää jopa paremmin kuin paperille töherretystä. Kehotan ainakin kokeilemaan tätä Appsia!

Sovelluksen kilpailijoista mainittakoon Keep, Evernote ja miksei vaikkapa myös Todoist. Noilla edellä mainituilla on käyttöä ehkä muussa käytössä kuin kaupassa enemmän. Lista on siis pitkä - osan sovelluksista saa lähes kaikkiin laitteisiin, osan vain iOS (Apple) ja Android-ympäristöön. Kotimaisia järeitä ruokakauppasovelluksia ovat esim. Foodie.fm ja Pirkka.fi sovellukset. Näihin verrattuna Out of Milkin voima on työkalun nerokkaassa yksinkertaisuudessa yhdistettynä "kuullun ymmärtämiseen". Sovellus on ilmainen, ns. pro-versio maksaa 1,51 euroa!