Näin lähetän videon sähköpostissa

Harvassa sähköpostissa pystyy lähettämään tai vastaanottamaan pitkiä videoita. Videotiedostot ovat liian isoja useimmissa tapauksissa, satoja megatavuja - jopa gigatavuluokkaa.

Google tarjoaa pitkien videoiden lähettelyyn useampia eri ratkaisutapoja, kätevimmät lienevät Googlen Gmailin ja Driven yhteiskäyttö ja YouTube-videon siirto (joka on myös Googlen palvelu).

Näin lähetät videon ystävällesi Gmailin avulla:

Kirjoitat normaalin sähköpostin ja sitten vedät hiiren sähköpostin alareunassa näkyvän valikon päälle. Näkyviin tulee Google Drive symboli (kolmio), klikkaat sitä. Näkyvissä on myös klemmari, joka on tarkoitettu pienten tiedostojen liittämiseen sähköpostiin - älä käytä sitä videon lähettämiseen!


Näkyviin avautuu Drive-lataustyökalu. Sillä poimit koneeltasi lähettävän videon (tai minkä tahansa muun tiedoston, jonka haluat välittää eteenpäin sähköpostin vastaanottajan avattavaksi).


Kun tiedosto on ladattu, sähköpostiisi on syntynyt linkki videoon ja voit lähettää postin. Vastaanottaja lukee Gmail-viestisi ja klikkaa videolinkkiä. Linkki vie Driveen, josta video on ladattavissa ja sitten katseltavissa.

Toinen tapa on ladata video YouTubeen ja määritellä videon jako-ominaisuudet vaikkapa yksityisiksi ja lähettää kyseisen videon linkkiosoite sähköpostissa. Molemmat helppoja tapoja.

Nämä lähetystavat toimivat PC:llä, Macillä, eri tableteilla ja useimmilla älypuhelimilla melkein samalla tavoin kuin ohessa näytetyt ruutukaappaukset PC:stä. Käyttöliittymä hieman vaihtelee laitteesta ja ympäristöstä riipuen, logiikka on sama. Tarvitset siis vähintään Gmail-tilin ja Drive-tilin. Jos olet Google Apps for Business -käyttäjä, sinulla on tilioikeudet molempiin yhdellä ja samalla tilillä.