Insightly CRM asiakashallinta sai uuden ilmeen

Insightly on uudistunut ilmeeltään. Pienyrityksille tarkoitetulla asiakkuudenhallintaohjelmistolla (CRM) on yli 400.000 käyttäjää. Insightlyn käyttöliittymän uudistuksessa on näin pitänyt huomata monta seikkaa - ja uudistus vaikuttaa hyvin onnistuneelta.

Ennen kuin jatkan käyttöliittymästä, tässä aiemmin kirjoittamani esittely Insightlysta, jos pilviohjelmisto on tuntematon.

Käyttöliittymässä on lainattu vaikutteita sekä Googlen hakuliittymästä että Gmailista. Tämä ei ole ollut kehittäjiltä huono veto. Gmaililla on 450 miljoonaa käyttäjää ja sen käyttöliittymä on tuttu ja hyväksi havaittu.

Tässä esimerkki, miltä henkilötiedot ja niiden ylläpito näyttävät uudessa käyttöliittymässä, kun Insightly-käyttäjä on kirjautunut ohjelmaan Google Apps for Business tililtä:


Vaalean perusteeman lisäksi käyttöliittymään saa halutessaan myös väriä, käytettävissä ovat seuraavat väriteemat:


Insightlyn kehittäjät kävivät läpi noin sata erilaista käyttöliittymäsuunnitelmaa, ennen kuin päätyivät nyt tällä viikolla sovelluksessa käyttöön tulleeseen ratkaisuun. Liittymän kanssa on tehty töitä olan takaa ja uudistusta voikin pitää hyvin onnistuneena. 

Uudistunut käyttöliittymä on suunniteltu tukemaan Insightlyn monikielistymistä. Tähän asti ohjelma on ollut saatavilla ainoastaan englanninkielisenä, vaikka sillä on käyttäjiä jo 110 eri maassa. Ensimmäisenä uutena kielenä on ihan lähipäivinä tulossa espanjankielinen versio - parannus jonka hyöty jäänee kyllä täällä pohjan perukoilla luultavasti vähäiseksi. 

Oleellisempi muutos on sovelluksen nopeuden kasvu. Ei Insightly aiemminkaan ole hidas ollut, mutta uusi käyttöliittymä ja lähikuukausina valmistuva uusi konesali lupaavat hyvää ohjelman käyttäjille. Yrityksen toimitusjohtaja Anthony Smith toteaa asiakkaille lähettämässään postissa asiasta seuraavaa:

"We're not done with wringing all the speed improvements we can out of Insightly just yet though. In conjunction with this redesign we're also using a fair chunk of the $10 million dollars we just raised to build out our own custom data center with the fastest servers and internet connections money can buy. That work will be completed and coming online in the next couple of months and will be sure to boost the speed of Insightly even further."

Tähän saakka Insightly on käyttänyt Amazonin pilvipalvelua, mutta käyttäjämäärän kolminkertaistuminen vuodessa on varmaan myös riskisijoittajien näkökulmasta tehnyt houkuttelevaksi merkittävän panostuksen omaan Insightly-ohjelman käyttöön optimoituun datakeskukseen. "Freemium" ohjelmalla (kolmen käyttäjän lisenssi on maksuton) on pk-yrityksiä käyttäjänä jo 184.000. Ohjelma toimii integroidusti esimerkiksi Google Apps for Business sovellusten kanssa.