Osaatko ottaa Googlen hakutoiminnoista enemmän irti kuin kollegasi?

Googlen hakuikkuna on kaikkien tuntema ja käyttämä. Mutta tiedätkö, mihin kaikkeen hakuikkunaa pystyy käyttämään?

Googlella on käyttäjävinkkejä ja ohjeita eri sivuilla runsaastikin. Kaikki vinkit eivät niiden suomenkielisyydestä huolimatta valitettavasti toimi Suomessa, mutta ehkä niistä osa hyödyttää sinua? Oman verkkohaun historian tallettaminen esimerkiksi auttaa Googlea tarjoamaan jatkossa yhä älykkäämpiä ehdotuksia hakutuloksiksi, kun hakukone oppii ymmärtämään, minkä tyyppistä tietoa yleensä etsit verkosta. Entä tiesitkö, että hakuikkunaa voi käyttää valuuttamuuntimena ja myös taskulaskimena?

Tässä linkki Googlen suomenkielisiin vinkkeihin - joista kaikki eivät siis toimi Suomessa ilman "kikkailuja":

http://www.google.com/insidesearch/tipstricks/all.html

Valuuttamuunnokset kyllä pelittävät oikein ikkunaan kirjoitettuna:

Mitä on esimerkiksi 400 euroa Ruotsin kruunuina?

Kirjoita hakuikkunaan " = € 400 in SEK "

(vastaus: 3 512.31773 Swedish kronor, tämä blogin laatimispäivänä 20.1.2014)

Tai mitä on 769 USA:n dollaria euroina?

Kirjoita hakuikkunaan " = 769 USD in EUR "

(566.858322 Euros)

Kätevää. Pankki vaihtaa tietysti omaan kurssiinsa, mutta aika kätevä hakuikkuna on tällaisissa. Kuten jos haluat muuttaa tuumia senteiksi tai nauloja grammoiksi. Tai päinvastoin.

PS. Googlen hakukoneen saa myös yrityksen web-sivustolle räätälöidyksi sivustohakupalveluksi. Sivustohaku on maksullinen palvelu, jolla voit tarjota oman web-sivustosi käyttäjille hakuikkunan, josta käsin sivustosi tuotteet ja palvelut löytyvät alle sekunnissa. Sivustohaussa Google näyttää vain oman yrityssivustosi sivuilla olevasta hakuikkunasta vain oman web-sivustosi sisältöön perustuvia hakutuloksia - tarkasti ja nopeasti. Blogin ylläpitäjän yritys asentelee ja ohjelmoi näitä Googlen sivustohakuja eri sivustoihin.

Googlen sivustohakuun ja hintatasoon voit tutustua vaikka tästä Googlen sivusta ja allekirjoittanut blogin pitäjä kertoo mielellään, miten Google-haun saa omien tarpeidenne mukaan muokattuna yrityksenne web-sivuille. Hakuikkunan asetuksia voi räätälöidä monella tapaa, meillä Hypermedia Oy:ssä on asiasta osaamista.