Haminan jätti-investointi, osa 2 - lisää Googlen tietokoneita Suomeen

Paperitehtaasta on tullut yksi maailman nykyaikaisimmista tietotehtaista ja kasvu jatkuu. Google luottaa Suomeen. 


Tämä asia myös blogissa noteerattakoon, jos se on nyt joltakin mennyt jostakin syystä ohi. Google on tänään tiedottanut jättimäisestä investoinnista Haminaan. Haminassa oleva Googlen laskentakeskus laajenee 450 miljoonan euron investoinnilla. Valoa marraskuun pimeyteen ja takeltelevaan suomalaiseen teknobisnekseen...

Ote Googlen suomalaisesta tiedotteesta:

Google osti Summan paperitehtaan Stora Ensolta maaliskuussa 2009 tarkoituksenaan muuttaa 60-vuotias paperitehdas nykyaikaiseksi palvelinkeskukseksi. Keskuksen ensimmäinen vaihe aloitti toimintansa syyskuussa 2011 ja nyt se palvelee Googlen käyttäjiä ympäri Euroopan ja kaikkialla maailmassa.

Ensimmäiset rakennustyöt joiden aikana paperitehtaan ensimmäinen konehalli muunnettiin pavelinkeskukseksi kestivät hieman yli 18 kuukautta.

Laajimmillaan uudet rakennustyöt tarjoavat työtä arviolta 800 insinöörille ja rakennustyöntekijälle, joista suurin osa tulee olemaan suomalaisia.

Haminan palvelinkeskus on jo nyt yksi edistyneimmistä ja tehokkaimmista Googlen keskusten joukossa. Sen uudenaikainen Suomenlahden merivettä käyttävä jäähdytysjärjestelmä vähentää energiankulutusta ja varmistaa palvelimien tasaisen toiminnan. Merivettä käyttävä jäähdytysjärjestelmä on ensimmäinen laatuaan maailmassa. Viime keväänä allekirjoitetun sopimuksen mukaan palvelinkeskusta tullaan käyttämään tuulienergialla jota tuottaa uusi rakennettava tuulipuisto.

Palvelinkeskus työllistää tällä hetkellä noin 125 täysipäiväistä työntekijää ja urakoitsijaa koostuen insinööreistä, teknisistä työntekijöistä, turvallisuudesta, ruokahuollosta sekä rakennusten ja ympäristön huollosta. Lukuun eivät sisälly ne uudet työpaikat jotka aukeavat nyt julkistetun laajennuksen myötä. Kaikki avoimet työpaikat löytyvät osoitteessa google.com/jobs/hamina.