Kirjoita Gmail-viestisi käsin

Google on lisännyt uuden tavan kirjoittaa Gmail-viestejä PC:llä. Nyt se onnistuu käsialan tunnistuksen avulla. Voit käyttää tietokoneeseesi liitettyä piirtopöytää ja sen kynää tekstin tekoon.

Kokeilin itse toimintoa Wacomin Bamboolla ja mielestäni Gmail ymmärsi kohtuullisen hyvin tavallista tekstausta. Jos koko ajan käyttää muutenkin työssään digikynää ja piirtopöytää, saattaa tämä tapa tekstien kirjoittamiseen olla luonteva. Omassa työssä tuntuu kyllä siltä, että käytän jatkossakin näppäimistöä tai sanelen tekstin sähköpostiin - Gmailin sanomiahan voi nykyisin luoda myös sanelemalla.

Käsinkirjoitetun tekstin käyttöönotto on yksinkertaista. Kun PC:n piirtopöytä on kytketty ja toimii, kuten pitää, menet Gmailin asetuksiin ja kohdasssa Yleiset / Kieli -klikkaat ruutua Ota syöttötyökalut käyttöön ja valitset sieltä suomen (tai jonkin muun haluamasi tuetun kielen):


Syöttötyökalun muutoksen jälkeen kirjoitat viestejä joko näppäimistöllä tai käsin valitsemalla sähköpostin editointitilassa joko näppäin- tai kynäsymbolin.

Viestiä kirjoittaessasi Gmail ehdottaa tekstisi pohjalta sanoja, joita se pitää todennäköisesti oikeina. Ominaisuus on kätevä ja ainakin oman käsialani kohdalla useimmiten ensimmäinen sanaehdotus meni aina nappiin. En mitannut aikaa, mutta kätevyydestään huolimatta nopeana kirjoittajana saan kyllä edelleen enemmän tekstiä aikaan näppäimistön avulla. Matkapuhelimessa olen alkanut suosia sanelua sähköpostien kirjoittamisessa, Android ymmärtää hämmentävän hyvin suomea!