Skannaa älypuhelimella Google Driveen kaikki näkemäsi tärkeät tekstit

Pöytäskanneri ei ole aina lähellä, kun silmiin osuu lehdestä joku kiinnostava teksti tai eteen tulee joku muu paperi, joka olisi hyvä saada nopeasti talteen. Android-käyttäjillä on toukokuusta lähtien ollut Drive Appsissa mukava uusi ominaisuus, Skannaa.

Appsin oikeasta yläkulmasta löytyy työkalu, jolla voit luoda puhelimellasi uuden asiakirjan, taulukkolaskentatiedoston tai kansion. Valitsemalla Skannaa-komennon, puhelimen kameratoiminto aktivoituu ja voit kuvata asiakirjan. Drive Apps tallentaa kuvatun asiakirjan pdf-tiedostoksi ja muuntaa tunnistettavan tekstin koneellisesti luettavaksi (OCR, Optical Character Recognition). Skannattu tiedosto tallentuu valitsemaasi Drive-kansioon ja on Drive-synkronoinnin ansiosta luettavissa kaikilla laitteilla, joista käsin käytät Google Appseja kuten Drivea.

Driven tehokas vapaasanahaku tekee sitten näistä skannatuista kuiteista, resepteistä ja paperilaskuista helposti löytyviä.

Se, paljonko OCR-tunnistettavaa tekstiä kuvasta oikeasti löytyy, riippuu kännykän kameran tarkuudesta, kuvatun dokumentin koosta, valaistusolosuhteista, asiakirjan tekstityypistä ja tekstin pistekoosta...  Mikään täydellinen pöytäskanneri älypuhelin ei ole edelleenkään, mutta monta pienempää tekstinpätkää, lippusta ja lappusta saa sen avulla kätevästi talteen.

Vähän sama ideaa voi hyödyntää Google Keepissä, jota voi hyödyntää kuvaamalla minkä tahansa kohteen ja liittämällä kuvaan itse tehdyt tekstimerkinnät. Drive on luonnollisesti paljon monipuolisempi tiedostojen hallinta-ominaisuuksiltaan.

Aiempia Keep -blogikirjoituksia:

http://innoyritys.blogspot.fi/2013/05/listatyokalusta-tuli-joustavampi-keep.html

http://innoyritys.blogspot.fi/2013/03/google-keep-muistaa-puolestasi-kaiken.html

Driven käyttövinkkejä:

Tiedostojen hallinta sujuu yrityksessä helpommin Google Appsien avulla

Google Drive käyttäjä pystyy katselemaan yli 30 tiedostomuotoa ilman alkuperäistä ohjelmaa