Gmail lajittelee postit puolestasi

Gmailin tehokäyttäjä on jo aiemmin hyödyntänyt Gmailin helppokäyttöistä suodatinta. Suodattimella sähköpostit saa automaattisesti lajiteltua, merkittyä luetuksi ja arkistoiduksi pois silmistä - mutta myöhemmin haettaviksi.

Nyt Gmailin käyttäjä voi ottaa käyttöön vielä edistyneemmän postin lajittelutekniikan, jossa postin sisällön lajittelun tekee Gmail itse. Automaattilajittelun tuloksia voi myös helposti korjata ja opettaa järjestelmää ymmärtämään, mihin luokkaan jokin viesti kuuluu. Uudistus koskee sekä maksutonta Gmail-tiliä, että Google Apps -käyttäjien Gmailia.

Henkilökohtaisesti olen käyttänyt lajitteluliittymään muutaman päivän verran. Pidän sitä aika kätevänä ominaisuutena, vaikka se ei korvaakaan suodatinten käyttöä.

Tässä lyhyet kuvalliset käyttöönotto-ohjeet:

Oikeassa yläreunassa hammasratas-logon kohdalla Gmail-tililläsi on kohta Postilaatikon määritys. Klikkaa sitä.


Tarjolla on viisi automaattilajittelun luokkaa, joista Gmail ehdottaa valmiiksi kolmea luokkaa: Ensisijainen, sosiaalinen media ja tarjoukset. Voit ottaa käyttöön myös päivitykset ja keskusteluryhmät. Kun olet painanut Tallenna -nappulaa, saat seuraavan ilmoituksen.

Voit myöhemmin palata nykyiseen käyttöliittymään, jos uusi valintasi postilaatikoista ei miellytä. Klikattuasi Asia selvä! -nappulaa, Gmail luo hetkessä näkymän ja lajittelee postisi. Kaikki valmista.

Automaattilajittelun valinta on harmiton vaihtoehto sen suhteen, että postit menisivät "väärään" postilaatikkoon. Voit hiirellä vetää viestin laatikosta toiseen ja sen jälkeen Gmail-kysyy vielä varmuuden vuoksi, haluatko jatkossa kaikki kyseisestä osoitteesta tulevat viestit putoavan osoittamasi välilehden alle.

Olen kirjoittanut Gmailista aika paljon tässä blogissa, tässä kirjoittamani Gmailia koskevat tai osittain sivuavat uutiset, vinkit ja kommentit.

Gmailin suodatinten käytöstä Googlen ohjeita: http://support.google.com/a/bin/answer.py?hl=fi&answer=6579#0