Tee näyttävää infografiikkaa vauhdilla helppojen pilvityökalujen avulla

Tietotulvassa kuva kertoo usein enemmän kuin pitkät tarinat. Sanonta ei nyt ihan niin mene, mutta... 

Netissä näkyvän houkuttelevan infografiikan piirtämiseen ei enää välttämättä vaadita suuria taiteilijan taipumuksia. Verkossa olevat uudet pilvipalvelut kuten Pictochart tarjoavat monipuoliset työkalut näyttävien kuvallisten tietoiskujen tekoon. 

Palvelussa on valmiita mallipohjia ja kuvia on helppo vaihtaa, tekstittää grafiikan omien tarpeiden pohjalta ja vakuuttaa oma yleisö netissä tai muissa esityksissä. Oheista James Bond esitystä muokkasin pienin osin oheiseen asuun valmiin pohjan avulla parissa minuutissa. Lisäsin kokeilussa valmiiseen pohjaan maapallon, säädin synopsis-osan korkeutta ja kavensin tekstiä. Palvelussa on tarjolla paljon opastetta, mutta toiminnot tuntuivat hyvin intuitiivisilta - siitä vain tekemään!

Palvelua voi kokeilla maksuttomasti vaikka Google+ tunnuksilla. Vakavampaan käyttöön kaikilla ominaisuuksilla grafiikkapalvelun saa käyttöönsä 130 euron vuosimaksulla tai vajaan 23 eurolla kuukaudessa.

Palvelu kilpailee useammankin vastaavan tyyppisen palvelun kanssa, josta http://infogr.am/ palvelusta kirjoitin lyhyesti jo aiemmin

Muita viestinnän ammattilaista kiinnostavaa pilvipalvelua ovat muun muassa Easel.Ly, Visual.Ly, Many Eyes ja Venngage. Pikatutustumisen pohjalta kaikissa edellämainituissa on "potkua" vaikka mihin. 

Kuulisin mielelläni mielipiteistäsi, jos sinulla on näistä tai muista vastaavista palveluista enemmänkin käytännön kokemuksia.