Miten lähetän isot tiedostot sähköpostissa?

Sähköpostipalveluissa pystyy lähettämään yhä isompia tiedostoliitteitä, minkä moni pitkään sähköpostia käyttänyt on vuosien mittaan varmasti havainnut. Ongelma näiden lähettämisessä on tullut monelle edelleenkin eteen, koska ruokahalu usein kasvaa syödessä. Nyt halutaan lähettää videoita, satoja valokuvia sisältäviä tiedostopaketteja, asiakirjakokonaisuuksia.

Gmailissa pystyy yhden viestin yhteyteen liittämään enintään 25 megatavun (25 MB) verran tiedostoja tai tiedoston. Videot ovat helposti kooltaan satoja megatavuja, tai jopa useita gigatavuja. Miten nämä pystyy lähettämään sähköpostilla?

Eipä niitä suoraan pysty, mutta ongelma on helposti kierrettävissä Gmailissa, itse asiassa siihen on olemassa täysin valmis ratkaisu.

Kun aloitat uuden sähköpostin, ja tiedät, että kyseessä on todella iso tiedosto, klikkaa kohtaa Lisää tiedostoja Driven avulla. Tuolla toiminnolla voit lisätä vaikka yksittäisen 10 GB tiedoston, jonka olet tallentanut Google Driveen. Google Drive, kuten varmaan tiedät, on Googlen pilvessä oleva palvelu, johon voit tallentaa kaikki tiedostosi. Googlen tiedostojen hallinnasta ja Drivesta kirjoitin muutama päivä sitten aika pitkän tarinan.

Isot tiedostot kannattaa jakaa Google Driven avulla. 


Yleisohje Gmailin liitetiedostojen liittämisestä kiintolevyltäsi:
https://support.google.com/mail/answer/6584?hl=fi


Uuden sukupolven verkkokaupan toimittaa Hypermedia Oy www.hypermedia.fi