Listatyökalusta tuli joustavampi, Keep on ladattavissa Chrome Web Storesta


Maailmassa tehdään erilaisia listoja jatkuvasti. Käsittämättömiä määriä. Ajanhallinnan monet oppisuuntaukset korostavat listojen merkitystä. Listojen lisäksi täytämme päivittäin myriadeja muistiinpanolappuja.

Näihin muistiinpanotarpeisiin on olemassa myös lukematon määrä erilaisia elektronisia ja paperisia ratkaisuja, joilla saamme haluamamme listat ja muistilaput laadittua. Google Keep on tuore työkalu, jolla pystyt tekemään sekalaisia muistiinpanoja ja listoja, sekä lataamaan vaikka älypuhelimesta valokuvia muistisi tueksi.

Google itse esittelee Keepin käyttötarkoituksen seuraavasti:

"Tallenna ajatuksesi.
Google Keepin avulla säilytät, käytät ja järjestelet haluamiasi tietoja nopeasti. Luo tekstiä, lisää valokuva tai kirjoita luettelo nopeasti. 

Muistiinpanosi ovat mukanasi kaikkialla
Kaikki  Keepin avulla luotu sisältö synkronoituu saumattomasti Android-sovelluksen (goo.gl/XTJqg) ja verkon välillä Google Drivessa (drive.google.com/keep)."

Nyt Keep-sovelluksesta, joka on ilmainen, on ladattavissa Googlen Chrome Storesta erillinen Apps. Aiemmin se toimi vain yhdessä tavallisessa selainikkunassa. Sovelluksen ansiosta muistiinpanotyökalua voi liikuttaa avoimien selainikkunoiden päällä, vaikka itse Keep sovellus on edelleen täysin web-pohjaisella tekniikalla toteutettu. Sovellus toimii myös ilman verkkoyhteyttä.

Keep julkistettiin maaliskuussa, jolloin laadin siitä seuraavan yleisesittelyn:
http://guutiset.blogspot.fi/2013/03/google-keep-muistaa-puolestasi-kaiken.html