Google+:n uusi kuvankäsittely kirkkaasti Facebookin ohi

Google+ on uudistunut. Kuvankäsittelyn työkalut ovat nyt huomattavan tehokkaat ja monipuoliset. Aineistot ovat nyt
esillä usealla palstalla erillisinä "tietokortteina". 
Google Now -tekoälyä on joskus pidetty pelottavan inhimillisenä. Nyt samaa aavemaista älykkyyttä on tullut Google+ käyttäjien ulottuville. Jos haluat, Googlen massiivinen datalaskenta poimii Google+ valokuvistasi parhaimmat, siivoaa huonot kuvat, nimeää kuvissa näkyvät henkilöt, parantaa puolestasi kuvien laatua ja antaa vielä joukon maksuttomia työkaluja, joilla voit jatkaa kuvien hiomista.

Parhaiden kuvien poiminta perustuu Googlen tapauksessa siihen seikkaan, että tekoäly pystyy lukemaan, mitä kuvasi esittävät, minkälaisia ovat hyvät tuhannet - miljoonat vastaavat kuvat ja näin palvelu päättelee, minkälaisia kuvia yleensä pidetään hyvinä.

Huh! Google+:n uusia ominaisuuksia esiteltiin tällä viikolla Moscone Centerissä San Fransciscossa pidetyssä suuressa Google I/O 2013 konferenssissa. Nämä julkistukset eivät ole mitään futurologiaa, vaan ainakin omassa Google+ palvelussani työkalut ovat jo tänään käytettävissä. Samalla päivityksellä Google+:n ulkoasu on uudistunut monipalstaiseksi, valikkojen paikat siirtyneet ja jo aiemmin huomattavan monipuoliset video- ja pikaviestintäominaisuudet Google Hangouts -saaneet mukavia lisäominaisuuksia.

Facebookissa on kätevät kuva-arkisto ja -lähetystoiminnot, mutta uusilla kuvatoiminnoilla ja videoneuvottelutoiminnoilla Google+ taitaa muuttua vihdoinkin todelliseksi Facebookin haastajaksi. Voittajia ovat ainakin sadat miljoonat sosiaalisen median käyttäjät.

PS. Kiinnostunut Google+:sta kehitysalustana? Seuraa virallista kehitysblogia: http://googleplusplatform.blogspot.fi/