Google Now palvelu tuli Apple iPhone ja iPad käyttäjille uuden Searchappsin myötä

Lataa Apple-laitteeseesi
Google Now tästä
Jokainen iPhonea tai iPadia aktiivisemmin käyttävä lienee jo huomannut hieman ennen vappua, että Google Search Apps on saanut uuden hienon ominaisuuden. Google Now avustaa käyttäjää oma-aloitteisesti ilman kysymyksiä ja vastaa puhumalla esitettyihin hakuihin.


Jos Applen kehittämä Siri-puheentunnistus on hieman puheavustuksensa kanssa tökkinyt eli vastaillut mitä sattuu, niin nyt iPadille voi puhua suomea ja saada ihan aidosti hyviä vastauksia. iPhonen käyttäjälle ominaisuus on kätevä varsinkin autolla ajettaessa - tai muuten kun näppäilyyn ei ole mahdollisuuksia. Googlen puhetunnistus on aika taitava ja hakukone ymmärtää ääneen esitettyjä kysymyksiä sitä paremmin, mitä enemmän puhehakua käytät.

Ruotsia ja englantia laite ymmärtää yhtä lailla, niin kuin montaa muutakin kieltä. Vieraita kieliä puhuttaessa kannattaa katsoa, että puhelimen tai tabletin järjestelmäasetukset ovat samalla kielellä kuin millä aloittaa Google Nown kanssa "keskustelun". Vieraita kieliä käytettäessä laite on kyllä nirso, eli puheen ääntämyksen on syytä olla keskinkertaisen hyvää kieltä äidinkielenä puhuvan tasoa - muuten vastaukset voivat olla aika lailla vain jonnekin päin.

Google Now on virtuaalinen assistentti eli apulainen, joka tekoälyn avulla oppii käyttäjänsä tapoja ja seuraa liikkeitä. Niinpä se saattaa osata (jos Google tilisi on ollut käytössä riittävän kauan) aamulla automaattisesti tarkistaa, että tänään on työpäivä ja olet yleensä lähdössä työpaikalle, niinpä se tarkistaa liikennetilanteen ja arvioi työmatkaan kuluvan ajan.

Olen blogissani aiemmin esitellyt tarkemmin Google Now -ominaisuuksia, jos tekniikka on blogin lukijalle uusi, niin tekstejä kannattaa ehkä vilkaista.

http://guutiset.blogspot.fi/2013/01/google-now-ennakoi-liikkeitasi-muutamia.html

http://guutiset.blogspot.fi/2012/12/google-now-tietaa-missa-kuljet.html

Perusteellinen englanninkielinen esittely Google Now -käytöstä Apple-laitteilla löytyy tästä:
http://ipad.appstorm.net/reviews/utilities-reviews/google-search-siris-worst-nightmare/

Päivitys 10.5.2013: Uusi Google Now on noussut nopeasti kymmenen ladatuimman Appsin joukkoon iTunesin myymälässä: http://searchengineland.com/google-search-app-with-google-now-breaks-into-itunes-top-10-158304