Google noussut markkinajohtajaksi pilvitoimistoissa

Pilvitoimistot tulevat ja Google Appsit ovat nousseet markkinajohtajaksi tässä uudessa markkinalohkossa. Googlen markkinaosuus oli tutkimuslaitos Gartnerin mukaan 10 prosenttia. Vuonna 2009 se oli noussut 20 prosenttiin ja viime vuonna eri arvoiden välillä 33 - 50 prosenttiin.
Vuonna 2007, jolloin hyvin harva käytti tekstinkäsittelyyn tai taulukkolaskentaan pilvisoftaa eli hoiteli selaimella toimiston "paperisotaa",

Gartnerin analyysista on suodatettu pois Kiinan ja Intian markkinat.

Googlen suuri markkinaosuus vaikuttaa yllättävältä jopa Gartnerin näkökulmasta.

"Emme odottaneet Googlelta tällaista suoritusta", myönsi Tom Austin pilvitoimistoista järjestetyssä webinaarissa. Hän kuuluu Gartnerin johtajiin ja on Gartner Fellow.

Pilvilaskenta tulee yleistymään vahvasti. Ennustelaskelmat menevät aina enemmän tai vähemmän pieleen, mutta trendi on varma. Gartner laskee, että vuonna 2022 eli yhdeksän vuoden kuluttua toimisto-ohjelmistoja käyttää 1,2 miljardia ihmistä ja näistä lähes 700 miljoonaa käyttää pilviversiota.

Kehitys suosii Googlen kaltaisia haastajia. Varmin menettäjä on Microsoft, jolla on ollut eri laskentatavoista riippuen jopa 96 prosentin markkinaosuus toimisto-ohjelmistoissa. Pilvitoimistoissa markkinoista kilpailevat Googlen ja Microsoftin lisäksi muun muassa IBM ja Zoho Corporation.