Miten merkitsen puuttuvat polut Google Maps -karttoihin?

Lisäsin Google Mapsiin usein käyttämäni oikopolun,
joka puuttui kaupungin nykyisistä kartoista.
Googlen karttoja voi nyt itse muokata myös Suomessa! Google Map Maker on suomenkielinen työkalu. Sen avulla lisäät satelliittikuvan päälle piirtämällä oman paikallistuntemuksesi perusteella hyödyllisiä reittejä kuten polkuja. Työkalulla kuvailet myös tarkemmin lisäämäsi kohteen ominaisuustietoja. Lisäykset tarkistetaan ja näkyvät viiveellä julkisissa Google Maps kartoissa. Luotuja karttatietoja pääsevät muut käyttäjät täydentämään ja korjaamaan samalla periaatteella kuin Wikipediassa.

Liittymällä palveluun voi seurata myös oman lähialueesi tietojen täsmentymistä määrittelemällä, mikä seutu on naapurustoasi. Kun alueella tapahtuu kartassa muutoksia, näet ne yhdellä klikkauksella.

Googlen Map Maker haastaa toisen karttapalvelun -palvelun uudella toiminnolla kovaan kilpailuun. Tein siihen samat muutokset kuin Google Mapsiin, tällä kertaa piirtämällä polun Microsoftin Bing -palvelun tarjoaman satelliittikuvan päälle. Piirtäminen oli yhtä helppoa kuin Googlen palvelussa. Muut jutut kuten rekisteröityminen ja oikean työjärjestyksen oivaltaminen olivatkin sitten hieman mutkikkaampia kuin Google Map Makerissa. OpenStreetMap on vain osin suomenkielinen, käyttöohjeita on melkein pakko lukea. Niistä osa on käännetty ja osa on tutkittavissa vain englanniksi kartoitusalan termein selostettuna.
Tältä Google Maps kartta näyttää sen jälkeen kun
ehdotukseni polun lisäyksestä hyväksyttiin. Lisäys
hyväksyttiin viikon odottelun jälkeen. 
OpenStreetMap

Google on paitsi ylläpitoliittymältään suomenkielinen, myös selkeämpi, kartoiltaan tyylikkäämpi ja käyttölogiikaltaan helpompi omaksua kuin vanhempi kilpailijansa. Google Map Makerin käyttöliittymä on siis suomenkielinen, mutta sen haasteena voi joillekin käyttäjille olla vielä vain englanniksi saavilla oleva  help-sivusto.

Sinänsä upeana yhteisöllisenä hankkeena OpenStreetMap tarvitsisi käyttöliittymän kehittämiseen lisää sponsoriapua ja vapaaehtoisia.
OpenStreetMap on avoin kartta, joka perustuu yhteisöllisesti
luotuun ja päivittyvään kartoitustyöhön. Muita Google Maps karttoihin liittyviä käyttövinkkejä: