Korttitalo?

Tämä juttu on vanha, mutta itselleni uusi ja muutenkin mielestäni kertomisen arvoinen. Sen verran raflaavaa tekstiä.

Löysin sitaatin eräästä liiketoimintamalleja käsittelevästä kirjasta ja Googlen avulla luonnollisesti onnistuin jäljittämään nopeasti tarinan taustat. Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer lohkaisi muutaman rankan viisauden, kun tekninen johtaja Mark Lucovsky tuli kertomaan hänelle vuonna 2004, että aikoo jättää Microsoftin ja siirtyä Googlen palvelukseen.

Mitä Ballmer totesi?


“Just tell me it’s not Google.”

“Fucking Eric Schmidt (Googlen silloinen toimitusjohtaja, nykyinen hallituksen puheenjohtaja) is a fucking pussy. I’m going to fucking bury that guy, I have done it before, and I will do it again. I’m going to fucking kill Google.”

“Google’s not a real company. It’s a house of cards.” 

Korttitalo on edelleen pystyssä ja kasvaa nopeammin kuin Microsoft. Mikä ei tietenkään todista mitään. Yritykset nousevat, kasvavat, kukoistavat, kuihtuvat ja kuolevat. Mikään sosiaalinen organisaatio tai biologinen organismi ei ole ikuinen. Mutta...luultavasti monen poliitikon ura olisi katkolla tuollaisen lausunnon jälkeen. Guns and roses, jenkkityyliä, jota tarvitaan jonkin verran jääkiekossa, mutta maailman suurimmassa ohjelmistotalossa?

TechCrunch-julkaisun toimittaja Mg Siegler arvelee, että nuo Microsoftin pääjohtajan sitaatit, jotka on poimittu oikeudessa esillä olleesta asiakirjasta, jäävät elämään ikuisesti Internetin historiaan. Hän on tuskin aivan väärässä.

http://techcrunch.com/2009/07/13/google-loses-engineering-director-who-once-caused-steve-ballmer-to-melt-down/