Musiikkijätti Spotifyn hurja kasvu jatkuu - ketterä ohjelmistokehitys vauhdittaa pilvipalvelun menestystä

Apple iTunesin kovin haastaja kansainvälisesti lienee Spotify. Spotify, jonka pääkonttori on Tukholmassa, on kahdessa vuodessa kuusinkertaistanut henkilökuntansa määrän. Henkilöstö on kasvanut 50:stä 300:aan.  Näistä 180 työskentelee Tukholmassa.

Tällä väellä yritys pyörittää pilvipalvelua, joka toimii 17 maassa, jolla on viisi miljoonaa maksavaa Spotify Premium -asiakasta ja yli 20 miljoonaa maksutonta mainosversiota kuuntelevaa. Spotifyn pilvestä on kuunneltavissa tällä hetkellä 20 miljoonaa erilaista levyä ja määrä kasvaa 20.000 uudella levyllä joka päivä.

Moderni tapa useassa ohjelmistokehitystyössä on käyttää niin sanottua Agile- eli ketterän ohjelmistokehityksen mallia. Näin tekee Spotify, ja näin teemme myöskin allekirjoittaneen edustamassa Hypermedia Oy:ssä, kun kehitämme uusia digitaalisia viestintäratkaisuja asiakkaillemme.

Logitechin UE Smart Radio on yksi internet-radioista,
jonka kautta Spotifyn streaming-palvelu on kuunneltavissa.
Agile-mallin toimivuuden Spotifyn loppukäyttäjä havaitsee ohjelmistopäivityksinä ja yhä uusina Appseina, joita Spotifysta tulee eri päätelaitteille. Spotify Premium soi mukavasti offline-versionakin esimerkiksi älypuhelimissa ja sen saa luonnollisesti erilaisille tableteille ja Internet-radioille.Uutena Spotifylta on tullut muun muassa Chrome-selaimissa toimiva Spotify-soitin, jota etenkin Chromebook-käyttäjät ovat odottaneet. Selain-soittimeen pääsee kirjautumalla osoitteeseen play.spotify.com ja Chromeen liitettäviä oikotielinkkejä ja muuta Spotify-käyttäjää kiinnostavaa lisähilpettä on ladattavissa maksutta  Chrome Web Storesta.

Spotify konkretisoi monella tavalla käytännössä pilvipalveluista saatavat edut - kuten esimerkiksi myös Netflix-videopalvelu. Miksi käyttää aikaa äänitteen tai videotallenteen metsästämiseen omilta kokoelmahyllyiltä? Musiikin tai elokuvan saa käyttöön nyt valtaisasti suuremmasta valikoimasta pilvipalvelusta, ja haluttu tallenne löytyy silmänräpäyksessä.