Kevätsiivous alkoi, Google Readerin tarina päättyy

Urs Hölzle, joka on Google Fellow ja yhtiön infrastruktuureista vastaava vanhempi apulaisjohtaja, julkisti eilen uuden "kevätsiivouksen" yhtiön tuotevalikoimissa.

Taustalla on hänen mukaansa nopein muutos henkilökohtaisessa tietojenkäsittelyssä neljäänkymmeneen vuoteen - eli siitä ajankohdasta lähtien kun käsite henkilökohtainen tietojenkäsittely syntyi.** Yrityksen on keskitettävä voimiaan, jotta vauhdissa syntyisi tulosta.

Koko joukko ohjelmistoratkaisuja joutaa tämän vuoksi bittien hautausmaalle. Joukossa on useita vain muutamien ammattilaisten käyttämiä ratkaisuja, mutta myös pari yleisempää ohjelmistoa.

Tunnetuin väistyvistä ohjelmista lienee Google Cloud Connect, jolla on pystynyt synkronoimaan PC:n Microsoft Office -tiedostot Googlen pilveen. Sen jälkeen kun Google Drive tuli käyttöön, saman homman on hoitanut kätevästi asentamalla Drive myös PC:lle - ja homma hoituu itse asiassa vielä tehokkaammin kuin ennen.

Google Readerin logo
Myös RSS-lukija Google Readerin aika on heinäkuun 1. päivänä 2013 ohi. Syötteenlukijalla on uskollisia käyttäjiä, mutta sen käyttö on koko ajan vähentynyt. Haku Google Trends -palvelussa paljastaa, että RSS lukijoiden merkitys ylipäänsä on muuttunut hyvin marginaaliseksi niiden huippuvuodesta 2005.

Lifehacker tarjoaa useita vaihtoehtoja uutta RSS-lukijaa etsivälle:
http://lifehacker.com/5990456/google-reader-is-getting-shut-down-here-are-the-best-alternatives

Näistä edellä kerrotuista ohjelmista ja muista siivouksen kohteista lisää:

http://googleblog.blogspot.fi/
** Vuonna 1974 amerikkalainen elektroniikkalehti Radio-Electronics kertoi ensimmäisestä Mark-8 tietokoneen rakennussarjasta, joka perustui Intelin 8008 mikroprosessoriin. Jo vuonna 1973 näki päivänvalon ensimmäinen hiirellä varustettu tietokone Xerox Alto.

[Lähde: http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_personal_computers]