Chromen luoja Sundar Pichai ryhtyy vetämään Android-kehitystä


Chrome-selaimen ja -käyttöjärjestelmän kehittäjä Sundar Pichai on siirtynyt vastaamaan myös Android-käyttöjärjestelmän kehitystyöstä. Androidin luoja Andy Rubin siirtyy Googlen sisällä uusiin tehtäviin.

On jännittävää seurata, tulevatko Googlen käyttöjärjestelmät Chrome ja Android jatkossa yhdistymään, vai jatkuuko niiden polku omia latujaan vaikka niillä on yhteinen tuotekehityksestä vastaava johtaja.

Tamil Nadussa Intiassa syntynyt Pichai on Googlen palveluksessa vuodesta 2004 työskennellyt huippuosaaja, joka on ollut kehittämässä kaikkien tuntemia tuotteita kuten Gmailia ja Google Mapsia. Hänen vastuullaan on ollut myös Google Driven tuotekehitys.

Teknisen tuotteliaisuuden ja innovaatiomenestysten lisäksi Pichai on ehtinyt suorittaa loppututkinnot kolmessa yliopistossa: Intian kuuluisimpiin kuuluvassa teknisessä korkeakoulussa Indian Institute of Technology Kharagpurissa, DI-tutkinnon Stanfordin yliopistossa ja kauppatieteen tutkinnon (MBA) Wharton Schoolissa. Asiaan kuuluvasti hän on saanut myös erilaisia tunnustuksia opintomenestyksestään.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sundar_Pichai

Googlen tiedote tehtävien vaihdosta: http://googleblog.blogspot.ca/2013/03/update-from-ceo.html