Varmistuksia pilvipalvelusta toiseen - Backupify.com

Pilvipalveluiden käyttäjä voi tehdä vahingossa pahan mokan ja hävittää itse omilla valinnoillaan tärkeitä tietoja. Hyviä valokuvia, tärkeitä sähköposteja voi kadota muutamalla väärän aikaan tehdyllä valinnalla. Useimmiten lähes mikä tahansa verkkopalvelu kysyy: halutko todella poistaa tämän tiedon. Ja käyttäjä kuittaa rutiininomaisesti ok, kyllä. Kunnes tulee hetki, että onkin poistanut jotakin sellaista, mitä ei pitänyt tai ei olisi saanut poistaa.

Muun muassa tällaisten vahinkojen ehkäisemiksi ne kuuluisat varmistukset ja varmistuskopiot ovat paikallaan, vaikka itse pilvipalvelu vaikuttaisi hyvinkin luotettavalta. Kuten olen aiemmin tässä blogissa kertonut, varmistukset pystyt itse hoitamaan monella tavalla:

  1. http://guutiset.blogspot.fi/2013/01/googlen-asiakirjat-talteen-omalle.html
  2. http://guutiset.blogspot.fi/2013/01/varmista-gmail-posti-ja-google-docs.html
  3. http://guutiset.blogspot.fi/2012/11/gmail-viestien-tallennus-omalle-koneelle.html

Neljäs tapa on avata maksullinen tai maksuton tili Backupify-verkkopalvelussa.
Palveluun saa maksuttoman MyCloud Personal tilin, joka tarjoaa 1 GB:n levytilaa ja kerran viikossa tapahtuvan varmistuksen. Varmistus hoituu automaattisesti, millä palvelu eroaa aiemmin kertomistani varmuuskopioinnin toimintamalleista.

Maksullisissa versioissa Backupify tarjoaa levytilaa 10 ja 50 GB ja varmistukset kerran vuorokaudessa. Kallein 50 GB levytilallinen versio maksaa päivän kurssilla 14,9 euroa kuukaudessa. Palvelulla voi varmistaa paitsi Gmail ja Google Drive -tilien aineistoja, myös Facebook, Twitter ja muita tunnettuja isoja pilvisovellusten materiaaleja.