Uudistuneilla web-lomakkeilla keräät tietoja hyvin helposti


Google Appseissa on nyt entistä helpompi ja monipuolisempi tapa luoda mitä erilaisimpia web-lomakkeita. Käyttöliittymä on uudistunut selvästi miellyttävämmäksi ja havainnollisemmaksi kuin edellisessä versiossa. Web-lomakkeen laatiminen ei todellakaan vaadi ohjelmointitaitoja - eikä maksa mitään - tällä työkalulla.

Googlen web-lomaketyökaluun liittyy myös joukko tyylipohjia, joilla pikaisesti tehtyyn kyselyyn saa houkuttelevamman ulkoasun.

Laadin uudistuneella lomaketyökalulla yksinkertaisen - ja vähän keinotekoisenkin web-lomakkeen, johon voi kurkistaa ja jota voi kokeilla tästä linkistä:

https://docs.google.com/a/eduevent.net/forms/d/1geTqYfPUWr9HXNV3tPTxiEjVOjRQHV6g_L_PcYRZ2ac/viewform

Uuden lomakkeen voit luoda Google-dokumenttien luettelosivulta Luo-painikkeen alta "Lomake" valinnasta. Web-lomakkeille tallennettuja vastauksia ja tuloksia pystyt seuraamaan lomakkeeseen sidotusta dokumenttiesi laskentataulukosta. Google Laskentataulukko syntyy automaattisesti, kun suunnittelet uuden lomakkeen, ja siitä tiedot voi viedä tarvittaessa myös muihin tietojärjestelmiin kuten asiakasrekisteriin esimerkiksi Excel-muodossa (Lataa tiedostona -komento).

Lomakeuudistuksesta lisää tarinaa Googlen omasta vinkkelistä:
http://googleenterprise.blogspot.fi/2013/01/google-forms-refreshed.html