Sähköpostilistan kerääminen Gmail-kontakteista

Yrityksessä ja oppilaitoksessa kertyy paljon arvokkaita kontakteja Yhteystiedot-kortistoon, jos Gmail on aktiivisessa käytössä. Työtoverisi tai yhteistyökumppanisi saattaa kaivata osaa noista sähköpostiosoitteista omia työtehtäviään varten.

Mutta miten yhteystietokortistosta saa parhaiten ajettua listan? Siis sellaisen listan, josta on puhdistettu kaikki ylimääräiset yhteystietoihin liittyvät tiedot, jotka haluat pitää omana tietonasi.

Listan ajamiseen on kaksi vinkkiä, joista toinen on puhdas Google-malli. Toisessa mallissa käytät hyväksi Exceliä, joka löytyy aika monelta PC:n käyttäjältä.

Exceliä hyödyntävä tiedonsiirto

  1. Tee poiminta Yhteystiedot kortistosta, jos olet luokitellut kontaktit Google piireihin, saat oikean poiminnan tehtyä parhaassa tapauksessa yhdellä klikkauksella osoittamalla haluamaasi piiriä. 
  2. Tallennat koko sivun koneellesi web-sivuna ja avaa tallennetun sivun selaimellasi. 
  3. Kopioit hiirellä maalaamalla valitut yhteystiedot (Control-C).
  4. Avaa Excelin ja pudotat tekstit liittämällä (Control-V) taulukkoon ja siivoat taulukon. Lista on valmis lähetettäväksi eteenpäin.
Google-taulukkolaskennan avulla
  1. Poiminta. Kohdan 1. mukaan kuten edellä.
  2. Viet tiedot .CSV-tietona ja tallennat koneellesi.
  3. Avaat .CSV-tiedoston Google Docseissa laskentataulukossa. Poistat turhat sarakkeet ja siivoat taulukon. Lista on valmis!
Molemmat tavat toimivat. Itse pidin enemmän jälkimmäisestä menetelmästä, se on nopeampi ja virheiden mahdollisuus on pienempi.