Irti Gmailin mainoksista

Maksuttomassa Gmailissa näkyy automaattisesti mainoksia sähköpostin oikeassa reunassa. Jotkut meistä pitävät niistä, jotkut eivät. Joillekin ne tarjoavat hyödyllistä tietoa, joitakin ärsyttävät. Jos kuulut niihin, joita mainonta häiritsee, pari vinkkiä, jolla hyvästä - tai suorastaan erinomaisesta sähköpostista eli Gmailista saa mainokset pois.

Ensimmäinen vaihtoehto on selkeä, jos työskentelet yrittäjänä, yrityksessä tai oppilaitoksessa. Hankit Google Apps for Business tai Google Apps for Education -palvelun. Saat kaikki Gmailin edut räätälöitynä oman yrityksesi ulkoasulla ja hallitset sähköpostia, asiakirjoja ym. taatusti mainos- ja roskapostivapaassa "pilvessä".

Voit jutella Google Apps hankintaan liittyvistä kysymyksistä, tukipalveluista ja muusta kiinnostavasta vaikka suoraan allekirjoittaneen kanssa. Autan kollegojeni kanssa mielelläni - se on meidän työtämme :-)Toinen vaihtoehto on yhtä selkeä Gmailin mainosten poistamiseen ja sopii yksityisen maksuttoman Gmail-tilin haltijalle - eikä maksa yhtään euroa.  Jos käytät selaimena Firefoxia tai Chromea, hankit selaimeesi ilmaisen laajennuksen (Extensions) Adblock Plussan. - Sen asentaa helposti myös Android-puhelimeen ja se toimii ainakin Chrome-selaimen kanssa mukavasti.

Firefoxille lataat sen tästä: http://adblockplus.org/en/firefox

Chrome-selaimelle saat sen tästä: http://adblockplus.org/en/chrome

Suomenkielisenä Adblockin saa ainakin Chrome Web Storesta.

Chrome-asennuksessa varmistat, että mainokset pysyvät poissa klikkaamalla vielä Suodatinlistat -kohdassa tyhjäksi ruudun "Salli osa ei-häiritsevästä mainonnasta".

Älypuhelinten selaimilla mainonnan suodattaminen on hankalampaa, mutta jos teillä on hyviä ja selkeitä ohjeita, laittakaa kommenttia vaikka tämän viestinä alla olevasta kommentti-linkistä. IE:lle (Internet Explorer) on myös Adblock-ratkaisuja, joita en ole testannut. Saattavat toimia, en tiedä. Jään odottamaan kokemuksianne ja palautettanne.