Ajoita sähköposti lähtemään parhaana ajankohtana

Joskus tulee tilanne, että sähköposti olisi valmiiksi kirjoitettu, mutta tiedät että vastaanottaja ei välttämättä lue postiaan lomien tai muiden syiden takia useaan päivään. Jos siis lähetät postin nyt, on iso pelko, että koko viesti hautautuu kymmenien tai satojen muiden joukkoon. Mitä siis teet? Tallennat luonnoksen ja pistät itsellesi kalenteriin merkinnän, että lähetät postin myöhemmin.

Gmailin vakio-ominaisuuksiin ei kuulu Outlookista tuttu ajastustoiminto, jolla voit määrittää, koska posti lähtee omalta tililtäsi. No, tämä ei ole enää ongelma. Maailmalla on parikin palvelua, joiden avulla saat Gmailin kulkemaan ajastetusti.

RightInbox-palvelu löytyy osoitteesta www.rightinbox.com ja tarjoaa lähetysten ajastusta ja myös mahdollisuutta seurata postin kulkea ja lukemista. Kuten oheinen video kertoo, palvelussa voit liittää myös muistutuksia itsellesi saapuneiden postin käsittelyä järkevöittämään. Palvelusta on, kuten useimmista pilvipalveluista, tarjolla sekä maksullinen että maksuton versio. Palvelu kilpailee toisen vastaavan, ehkä hieman riisutumman palvelun Boomerangin kanssa: http://www.boomeranggmail.com/

Boomerangilla on myös muistutustoiminta, jolloin voit ensin haudata tärkeän postin hetkeksi arkistoon ja määrittää, että palvelu palauttaa postin esimerkiksi kahden tunnin kuluttua takaisin postilaatikkoosi.