Ota kalenterista enemmän irti

Käy kalenterin Labs-toiminnoissa ja
asenna kätevä Siirry päivämäärään
-toiminto kalenteriisi.
Googlen Kalenteri on monipuolinen työkalu, jonka käytön useimmat Gmailin käyttäjät oppivat ilman ihmeempiä käsikirjojakin. Tässä kuitenkin muutama vinkki, jolla kalenterista saa vielä enemmän irti.

Tiesitkö, että uuden kalenteritapahtuman perustamiseen riittää pelkkä c-kirjaimen painaminen? Kun kalenterinäkymä on auki, klikkaat c näppäintä - ja voila, eteesi avautuu ikkuna, johon voit merkitä menosi ja tapahtumasi. Nopeaa ja helppoa. Tässä lisää pikanäppäimistä avautuvia komentoja (suomeksi):

http://support.google.com/calendar/bin/answer.py?hl=fi&answer=37034

Entä mikä on nopein tapa surffata tiettyyn ajankohtaan - joka voi olla kaukanakin siitä viikko- tai kuukausinäkymästä, jossa parhaillaan olet? Aktivoi kalenterin Labs-valikosta (löytyy Asetukset hammasrattaan takaa välilehdeltä) Siirry päivämäärään -toiminto. Pääset salamannopeasti kalenterissa juuri oikeaan päivään. Labs-valikoimasta löytyy myös muuta hyödyllistä, kuten Vuosinäkymä -kalenteri ja viikkonumerointi viikkonäkymään.

Entä jos haluaisit nähdä kalenterissasi yhdellä silmäyksellä 21 seuraavaa päivää vakiona tarjottavien päivä, viikko jne. näkymien sijasta? Onnistuu. Valitse kalenterin vasemmassa reunassa olevasta pikku- eli minikalenterista hiirellä haluamasi joukko päiviä niin iso kalenteri näyttää maalaamasi päivät niin isona kuin taitaa.