Miksi kukaan ei puhu mitään Office 2013:sta?

Toimisto-ohjelmien markkinat ovat selvästi muuttumassa. Microsoft julkisti Office 13 toimistopaketin San Fransiscossa heinäkuun 16. päivä 2012. Google Trends on mielenkiintoinen ja näppärä apuväline, joka kertoo mistä maailma on kiinnostunut. Oheisessa kuvassa näkyy, paljonko kiinnostusta "Office 2013" on herättänyt suomalaisissa hakukoneen käyttäjissä.

Hiljaa ohjelmasta on ollut myös Microsoft itse, ilmeisesti  Windows 8 ja uudet puhelimet ovat täyttäneet yrityksen markkinointikalenterin. Alla näkyy vertailun vuoksi, paljonko maailmalla on haettu "Office 2010":een liittyvää tietoa vuodesta 2009 lähtien. Office 2010 taitaa jäädä viimeiseksi dvd / cd-rom -levitykseen perustuvaksi isoksi menestystarinaksi, johon yrityksissä on hankittu kertalisenssejä.

Sama hakukone paljastaa, että eniten mielenkiintoa uusi ohjelmistopaketti näyttää herättävän maissa, joissa pääsääntöisesti nettiyhteydet ovat sieltä heikoimmasta päästä: Kamputsea, Indonesia, Bangladesh, Vietnam, Sri Lanka... Internet-ajan yhteiskunnissa toimisto-ohjelmien markkinat ovat jo kyllästyneet kansantaloustieteellisin termein todettuna ja mielenkiinto näyttää selvästi suuntautuvan pilviohjelmistoihin. Haku "Office 365", eli Officen pilviversiota koskeva haku kertoo, että aihe kiinnostaa etenkin Irlannissa, Singaporessa, Uudessa-Seelannissa, Norjassa ja Britanniassa. Google Docsiin suuntauva kysynnän kasvu on vahvaa oheisen kuvan osoittamalla tavalla:


Google Docsista ollaan kiinnostuneita erityisesti Yhdysvalloissa, Virossa, Singaporessa, Kanadassa, Britanniassa, Ruotsissa... Suomessakin  asiasta ollaan kiinnostuneita, mutta selvästi Viroa ja Ruotsia vähäisemmässä määrin (Suomen suhdeluku 23, Viro 90, Ruotsi 35). 

"Google Docs" Hakumäärät maantieteellisesti