Googlen asiakirjat talteen omalle tietokoneelle

Google Docsien ja koko Google Driven varmistaminen omalle koneelle tulee varmaan itse kullekin aina joskus tarpeen - tai nousee askarruttamaan mieltä muuten vain. Tässä lyhyt ja nopea ohje, miten asia hoidetaan Googlen omin työvälinein:

Yksinkertaisin ja tehokkain tapa ottaa varmistukset on käyttää Google Takeout -palvelua. Palvelu on maksuton ja käyttöliittymä toimii myös suomenkielellä.

Kun valitset palvelussa Drive-dokumenttien, Picasa-verkkoalbumien tai yhteystietojesi varmistuksen, palvelu pakkaa nopeasti kaikesta haluamastasi pilviaineistosta zip-tiedostopaketin, jonka lataat tietokoneellesi. Zip-paketista myös Doogle Docs -tiedostomuodossa pilvessä olevat asiakirjat saat auki esimerkiksi Wordilla tai Excelillä, jos määrittelit, että kyseiset Google Docs -tiedostot muunnetaan kyseisiin tiedostomuotoihin.

Google Takeout on todella helppokäyttöinen ja kätevä työkalu tai oikeammin pilvipalvelu Google Apps / Docs / Drive asiakirjojesi varmistamiseen. Tietoturvan nimissä palvelu saattaa kysyä uudelleen käyttäjänimeäsi ja tunnustasi muutamaan kertaan varmistusprosessin aikana, mutta muuten homma on ainakin omissa varmistuksissa toiminut sutjakasti.

Google Takeout palvelun takana on Googlen tiimi Dataliberation, jonka oma sivusto kertoo kattavasti ohjeita, miten eri palveluiden tiedostot varmistetaan paikallisesti tai miten saat oman koneen tai palvelimen tiedostot helposti pilveen Google Appseihin tai muihin pilvisovelluksiin.

Hyödyllisiä linkkejä:
Google Takeout
www.dataliberation.org