Google luopui 3D-ilmaisohjelmistosta, SketchUp sai uuden omistajan

SketchUpilla piirretty lentokone, renderöity Kerkythealla
Google Docseihin kuuluu Drive-valikon alla näkyvä yksinkertainen ja selkeä 2D-piirtotyökalu. Jos kuviin on halunnut enemmän syvyyttä ja realistisuutta, käyttäjän on pitänyt hypätä 3D-piirto-ohjelmien maailmaan.

Yksi vaihtoehto 3D-suunnitteluun, joka on ollut varsin helppokäyttöinen ja maksuton, on ollut Googlen SketchUp. Blogin pitäjä on harvakseltaan tarvinnut omissa harrastuksissaan piirtotyökalua, jolla voi mallintaa karkeasti rakennuksia, pihatiloja, työkaluja, autoja ja koneita 3D-kuvina.

Itselle oli uutinen, että SketchUp ei olekaan enää Googlen tarjoama ohjelmisto. Satunnaiselle käyttäjälle uutinen on uusi, mutta itse asiassa liiketoiminta vaihtoi omistajaa jo 2012 keväällä. Hyvä juttu kaupassa on se, että ohjelmistosta on edelleen ladattavissa maksuton versio. Lisäksi valtaisa valikoima valmiita muokattavissa olevia 3D-malleja löytyy edelleen G-käyttötunnusten takana olevasta varastosta, siis SketchUpin "3D Warehousesta". Ohjelmiston jatkokehityksestä ja tuesta vastaa satelliittikartoituksen ja rakentamisen CAD-ohjelmiin erikoistunut Trimble Navigation.
Pienoisrautatien mallinnusta HO-skaalassa SketchUpilla.

3D-grafiikkaan erikoistuneen blogin uutinen kaupasta:
http://www.3dworldmag.com/2012/04/29/google-to-sell-sketchup-to-trimble/

Ilmaisen 3D-piirto-ohjelma SketchUpin lataat tästä osoitteesta:

http://www.sketchup.com/