Google Appsit yliopistoväen suosiossa naapurissa

Tiukan julkistalouden aikana itseä on aina välillä mietityttänyt, miksi oppilaitoksissa ei ole vielä löydetty vapaan lähdekoodin tai Google Apps for Education -pilviohjelmiston mahdollisuuksia. Näissä kun ohjelmistolisenssin  hinta on tasan 0 euroa. Siis aika paljon vähemmän kuin monissa maksullisissa sähköposti-, kalenteri ja toimistosovelluksissa. Muutosta on kuitenkin ilmassa, kun asiaa  lähtee selvittelemään tarkemmin.

Suomessa iso juttu oli, kun Jyväskylän yliopisto otti Google Appsit käyttöön syksyllä 2011. Opiskelijoille ja asiasta kiinnostuneille opettajille on tarjolla koko maksuton Apps-paketti. Samalla mielenkiintoisena yksityiskohtana on todettava, että yliopiston henkilökunta käyttää sähköposti- ja kalenterisovelluksena Microsoft Exchange -palvelua.

Naapurissamme Ruotsissa Google Appsit ovat oppilaitoksissa ilmeisesti suositumpia kuin Suomessa. Linköpingin yliopisto, jossa muuten  on Pohjoismaiden nopein supertietokone, on ottanut Google Appsit käyttöön. Myös Göteborgin yliopistossa käytetään Googlen sähköpostia ja toimistosovelluksia. Tukholmassa Kuninkaallinen tekninen korkeakoulu (KTH) käyttää arkkitehtiosastolla Appseja, samoin moni lukio.

KHT on ottanut käyttöön Appsien lisäksi Google-sivustohaun, jota myös allekirjoittaneen yritys Hypermedia Oy tarjoaa oppilaitosten ja yritysten sivuille. Jos sinulla on tiedossa suomalaisia oppilaitoksia, jotka ovat ottaneet Appsit käyttöön, kuulisin niistä mielelläni!

Linkkejä:
Kungliga Tekniska Högskolan
Hypermedia Oy
Jyväskylän yliopisto
Google Apps for Education suomeksi