Outlookin ja Gmailin yhteiselo toimii

Amerikan länsirannikon jättiläiset Microsoft ja Google käyvät kovaa taistoa kuluttajien ja yritysasiakkaiden "mindsharesta" eli suosiosta. Kaikkien onneksi myös yhteisymmärrys teknisestä yhteispelistä löytyy yritysten palveluvalikoimasta ainakin joissakin jutuissa.


Googlen Gmailin ja Outlookin yhteistyö on tästä loistava esimerkki. Jos haluat heittää Microsoftin Exchange-palvelimen yrityksestä pois, säästää kosolti aikaa, rahaa ja ylipäänsä ylläpitotyötä siirtymällä Gmailin pilvipalveluun, voit edelleen jatkaa kuitenkin Outlookin käyttäjänä. Homma pelittää hyvin. Voit tehdä myös niin, että pääasiassa käytät vaikka Chrome-selainpohjaista postia pääratkaisuna ja jollakin koneella seurailet vaikkapa kalentereita Outlookilla - toimii mainiosti.

Molemmilla yrityksillä on tukisivuja ja Google tarjoaa useammankin ohjelmistotyökalun, joilla sähköpostit, yhteystiedot ja kalenterit saa pelaamaan suuntaan jos toiseen. Moni on tykästynyt Outlookin kalenteriin - ja moni kyllä pitää enemmän itse asiassa huippunopeasta ja Android-puhelimissakin hienosti toimivasta Googlen kalenterista. No makuasioista ei kannata kiistellä. Jos haluat pistää Outlookin ja Googlen kalenterin synkroniin, niin tässä ns. hyötylinkki:

http://support.google.com/calendar/bin/answer.py?hl=fi&answer=98565