Ilmainen matkaopas kännykkään pilvipalvelusta

Nykytekniikalla on monta tapaa ottaa ilmaiset matkaopasmateriaalit mukaan älykännykkään tai e-lukulaitteeseen, kun lähtee loma- tai työmatkalle. Tässä yksi itse kokeilemani ja hyväksi havaitsema tapa, edellyttää kylläkin Kindle-lukulaitteen hankintaa - ja siihen kiinteästi kuuluvaa Amazonin pilvipalvelua. Alkuvirittelyn jälkeen myös huomattavan helppo tapa hankkia hyvää maksutonta luettavaa älypuhelimeen.

Resepti menee näin:

  1. Chrome-selaimeen saa Chrome Storesta ilmaisen "Send to Kindle" sovelluksen. Itse asiassa vaihtoehtoja on useita. Itse olen käyttänyt Klip.me ja Readabilityn Chrome-laajennuksia (ei siis itsenäisiä sovelluksia). Molemmat toimivat hyvin, vähän makuasia kumpaa käyttää. * 7.6.2018 Readabilityn palvelu on sulkeutumassa, vaihtoehtoja puhdasta tekstilukukokemusta etsivälle ovat esimerkiksi Firefoxin ja Macissa Safari-selaimen Read-moodit (lukunäkymä), joilla sivusta saa karsittua kaiken ylimääräisen.
  2. Laajennuksen mukana tulevat käyttöönotto-ohjeet, joilla omasta selaimesta voi lähettää omalle Amazon-pilvitilille minkä tahansa web-sivun sisällön kuvineen. Klip.me näyttää esikatselussa, miltä aineisto näyttää Kindlen lukuohjelmassa tai -laitteessa.
  3. Kun Amazonin Kindle-pilvipalvelu on käsitellyt lähetetyn web-sivun (vie muutaman minuutin), tekstin voi käydä tililtä lähettämässä haluttuun Kindle-laitteeseen tai ohjelmaan. Tässä tapauksessa lähetän ennen matkaa tekstit Samsung Nexus -puhelimeen, jossa minulla on Kindle-lukuohjelma (apps). Kun olen synkronoinut puhelimessa Kindle-arkistoni, minulla on matkalle lähtiessä käytettävissä offline-muotoisena kaikki kohdetta koskevat artikkelit ja oppaat. 
  4. Kindle Appsin synkroni tapahtuu wifi-yhteydellä, joten koko matkaopashomma on näin junailtuna käytännössä ilmainen. Kunhan on vain jossain vaiheessa hankkinut yhden maksullisen  Kindle-lukulaitteen, joka on mielestäni kyllä erinomainen omaan tarkoitukseensa.
  5. Joukossa voi tietysti olla myös Kindle Storesta ostettuja kaupallisia matkaoppaita, joiden hinta liikkuu yleensä 5 - 15 euron välillä opusta kohden. Näin kännykän kanssa pystyy matkalla liikkumaan vaikka koko kirjasto mukana.